Skolbarn tävlar i fake news – kontaktar Kuriosakuriren i hopp om publicering av sexistisk artikel

Skolelever har kontaktat Kuriosakuriren per Facebook med vädjan om att få sina påhittade nyheter publicerade på internet. Det ska röra sig om en skoltävling där den artikel som får flest läsare och brus på internet vinner. 
Ungarna på bilden är inte samma som omnämns i artikeln.

Hela sex stycken skolungar på en gymnasieskola har kontaktat redaktionen under veckan. Vissa ungar har till och med skickat e-post till oss med “fake news”. Under morgonen har vi motat bort ungar som har väntat utanför vår redaktion i Huddinge i sovsäckar och med autografblock.

-Vi är indelade i grupper och har skapat fake news, som vi gärna vill få publicerat på sociala media, skriven en skolelev till oss.

Hemligt pris

Hemlighetsmakeriet är omfattande och vad som är första pris i skoltävlingen är ännu oklart, rapporterar skolungen.

-det är en överraskning vi vet inte, skriver en elev.

Ungar med sexistisk jargong

Artikeln som skickats på e-post har rubriken “Kvinnor får gratis inträde till Melodifestivalen – kvinnor ska bli behandlade bättre” och handlar om trakasserier under schlagertävlingarna.

“Efter att en kvinnlig besökare hade blivit trakasserad på olika sätt under en deltävling i melodifestivalen lades förslaget fram om att alla kvinnor ska få gratis inträde till melodifestivalen. Christer Björkman har en medkänsla för kvinnor och har kommit med idéen att kvinnor ska få vara med på festivalen gratis.” Så står det i artikelns ingress och det blir inte bättre när artikeln fortsätter.

Ungar hånar Christer Björkman

“En kvinna i medelåldern har blivit trakasserad av en man under säsongsstarten i Fejkby. Melodifestivalens har uppmärksammat detta efter att en polisanmälan kommit in en dag senare. “Vi har haft många möten för att diskutera hur detta har kunnat hänt och hur vi ska göra för att förhindra att det inte händer i framtiden” Säger Christer Björkman.”

Efter en enkel viralgranskning av artikeln så kan man ta reda på att orten Fejkby inte existerar. Förra veckans melodifestival gick av stapeln i Göteborg.

Utsätter redaktionen för stress – magsår

-vill inte stressa er men vi har en begränsad på en timme så vore jätte tacksam om ni publicerar helst nu, påminner hon redaktionen.

-Hittepå och trams är inget vi sysslar med, på Kuriosakuriren, inte heller sexism, säger den uttalat feministiska profilen och ansvarige utgivaren Allan den store under hans tal på morgonmötet.


Rättelse

En flicka kontaktade oss igen per Facebook efter publicering.

-ni la upp fel, det är våra konkurrenter. vår handlar om att man går upp i vikt att äta sallad att det är onyttigt, skriver hon innan hon anklagar redaktionen för rasism och saker som vi är på tok för pryda för att publicera här på älgens tidning Kuriosakuriren.

dra åt helvetet, ni skulle ändå bara göra narr av oss, skriver hon senare när vi ber att få tala med hennes fröken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *