Fröken Sverige 2020 inställt

Sverige kommer inte heller i år skicka iväg en flicka till Miss Universum-spektaklet i U.S.A. Efter regeringens beslut att stoppa tävlingar med många åskådare blir den svenska uttagningens final, “Fröken Sverige 2020” inte av. Skönhetstävlingen skulle gå av stapeln hos ABF i veckan. 

Inte bara idrotts- och musikevenemang ställs in i hela landet på grund av den akuta smittorisken efter Kajs blöta nästäppa. Detta förbud gäller även skönhetstävlingar, har det visat sig. I coronavirusets (COVID-19) spår ställs nu studieförbundet ABF:s storsatsning “Fröken Svergie” in. Deltagarna kommer inte heller få behålla badkläderna som arrangörerna ABF, Studiefrämjandet och Vuxenskolan skickade deltagarna. “Fröken Sverige 2020” var när beslut om nedläggning kom inne i sitt slutskede. Auditions hade redan ägt rum på lokala ABF-avdelningar och de 25 lokala läckra landskapsfröknarna var utsedda av jurygrupperna. Dessa 25 tjejer skulle nu i dagarna bussas ner till Huddinge där ABF skulle anordna den stora finalen med stor bjudning med show och poängutdelning till vackrast. Detta blir inte av.

Arrangörerna är besvikna på överhetens beslut om att stoppa festligheter. Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) menar att några av Coronakrisens offer finnes i de landskapsfröknar nu inte får medverka i tävlingen.

De har kämpat genom lokala tävlingar med förnedringsmoment för att nå till final i tävlingen. Våra tjejer är i åldrarna 15 till 25 och tillhör därmed inte någon riskgrupp att drabbas och avlida av COVID-19. Det är nästintill otänkbart. Lås in våra äldre och alla med socker  men låt det inte gå ut över våra unga som bara vill vara med och tävla i skönhet, säger ABF:s skönhetssamordnare.

Kalsongmongolen ligger bakom tävlingen

“Fröken Sverige” drogs igång i år igen efter uppehållet av kalsongmongulen Panos Rastapopoulos tillsammans med olika studieförbund och filantroper för att bejaka svenskarnas intresse för vackert så de lär sig uppskatta vackra människor. De har dock stött på problem med årets upplaga. Det elakartade viruset som infekterat samhället har ställt allt på sin spets. “Fröken Sverige 2020” kan inte genomföras i någon form, säger pressutskicket från ABF.

Den egentliga b-planen var att genomföra Fröken Sverige utan publik på läktarna i ABF-husets konferenslokal. Planen var rimlig, tyckte arrangörslaget. Att köra tävlingen utan åskådare skulle dessutom skapa en intimitet mellan domare, konferencier och deltagare. Detta stoppades dock efter att en av domarna i övre medelåldern förklarats allt för positiv av läkarna. Detta skulle göra det svårt för honom att bedöma tjejerna. Slemmet som omsluter hela mannens kropp omöjliggör videosamtal från kliniken per satellit till ABF-huset utan äckel hos publiken.

Simhall håller stängt

Det som också gjorde ABF:s plan b ogenomförbar var att Huddingehallens simavdelning håller stängt för att minska smittspridandet. En Fröken Sverige-final utan badklädsmomentet vore helt otänkbart, säger mannarna på ABF.

-Tänk om vi skickar en tjej till U.S.A. som vi inte testat i Huddingehallens vatten först. Det skulle vara upplagt för internationellt fiasko. Det vore som att lägga sig platt och välja ut fotbollens landslagspelare utan att de först ens spelat på plan.

Protesterna mot Huddingehallen som inte låter oss ha delar av vår skönhetskavalkad där (badmomentet i Huddinges simhall, klädmomenten i ABF:s lokaler, utslagstävlingen på Sjödalsparkens scen) lät sig inte väntas. I skrivande stund har tre hot om attentat inkommit, uppger dem per fax.

“Hyckleri från regimens sida”

Redaktionen har i veckan blivit varse om allsköns aktiviteter som inställts på order från den fascistoida S-MP-regimen. De har strikta förbud på alla fester som lyckas locka mer än 500 glada deltagare. De som är poppis och orsakar horder av fans omkring sig riskerar hamna i såsseriets gapstock på Mynttorget. Där ska alla partyförbrytare bespottas i skampålen och lära sig en läxa inför tomma läktare. Hyckleriet kan inte göras tydligare. De som kan underhålla med snärta kroppar och karisma ska sättas dit, men de själva ska alltid hålla på. Vår korrespondent i erotikrymden Bengt berättar från sitt hem att han är djupt besviken på regeringen som han beskyller för Fröken Sverige-haveriet.

De är alla satta i karantän med sina höga hästar och undangömda från folket, de ser inte Fröken Sverige-monstret i vitögat, hävdar han.

En reaktion till “Fröken Sverige 2020 inställt

  • mars 17, 2020 kl. 6:39 e m
    Permalink

    Skandal! Vår regering borde ha försett töserna med näbbmasker istället!

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *