Bandvagnsfantasternas träff orsakade trafikstockning

HUDDINGE. För första året fylldes apotekets parkering av bandvagnar och andra militära motorer för “Huddinge Bandvagn-meet”. Ett nittiotal fordon ska ha lockat hundratals besökare till stora torget i Huddinge för lördagens arrangemang och det fanns ett medelstort intresse.

Träffen inleddes med en kortege genom centrum och avslutades med Drive in bio, där finkulturella guldpalmsbidrag som “Fröken Julie”, “Fyrkanten” samt “Bilar 2” visades. Däremellan delades priser ut för bland annat snyggast bandvagn, risigast bandvagn samt längsta färdväg, vilket gick till ryska fantasterna på plats. Prispengarna växlades snabbt till bensin.

Träffen arrangerades i samarbete med Huddinge kommun, Försvarsmaketn och även komvux som var med och sponsrade.

LÄS MER: Huddinge kommun förnyar sin logotyp för nästan tre miljoner – “knappt märkbart”

Omdiskuterat

Bandvagn är ett omdiskuterat fordon, men Kaj anser att de fyller en viktig funktion för unga vuxna i glesbygd med militärt intresse.

Men allt var inte en trevlig historia. Bandvagnarna ska ha orsakat störningar i trafiken på vägen till arrangemanget när det rådde kapplöpning på Huddingevägen 259. Väl på torget i Huddinge tvingades cyklister, barn och tiggare flytta på sig för att göra plats åt de stora fordonen. Det har också rapporterats puffanden, puttranden och brummanden från motorerna som var där. Det gick lugnt till.

Inga barnvagnar
Barnvagnar var inte välkomna, på grund av risker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *