Huddinge har fått nog – stoppar turister av “låg kvalitet som eldar och hoppar säck”

Nu trappas kriget upp mot pensionärsgäng som åker till semestermålen runt om i Sverige för att festa och supa. Populära turistorten Huddinge förklarar nu all “lågkvalitetsungdom” ovälkommen.

Bad och turistorten Huddinge har sedan länge rykte som en stökigt partystad där klungor av semesterfirande pensionärer från norra Europa släpper alla hämningar när de festar loss, inte sällan med redskap såsom krattor och krafsor.

Men nu har kommunstyrelsens ordförande fått nog:

– Vi tänker inte tillåta en liten grupp av besökare att skrämma i väg de övriga 90 procenten med sina negativa tilltag och beteenden. De super och hoppar säck, vilket givetvis är helt oacceptabelt, säger han till brittiska tidsskriften “Telegrafen”.

– Därför vill vi nu kungöra klart och tydligt att opassande uppträdande från ett visst klientel – lågkvalitetspensionärer – inte är välkommet i Huddinge.

De många grupper av östeuropeiska åldringar som firar svensexor eller möhippor hör till de utpekade.

– Många respekterar inte våra lagar och deras tilltag skapar negativa rubriker som skadar varumärket Huddinge, säger kommunstyrelsens ordförande som nu ber Stockholmspolisen och researrangörer att ingripa mot turister som beter sig opassande.

Kommer installera övervakningskameror

Han kommer också att låta installera ett nytt nät av övervakningskameror på orten för att motverka – och åtala – stötande beteenden.

Som så många andra turistorter kring och i Stockholm vill Huddinge i framtiden locka yngre och mer välbärgade turister.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *