Nu är det beslutat – Bromma flygplats blir ny Kalle Kunskap-nöjespark

Den rödgröna majoriteten i Stockholm har sedan tidigare beslutat att Stockholm-Bromma flygplats ska avvecklas och nu i dagarna blev det klart vad som ska ersätta den gamla lufthamnen. Det nya nöjesfältet som går under arbetsnamnet ”Ordköping World – The Kalle Kunskap theme park” ska vara färdigställt 2025.
Med sin röda t-tröja och blå byxor, eventuellt från Amerika, kommer den populära kaninen Kalle ta hand om våra barn i den nya skojparken – Ordköping World.

Det kritiserade avvecklingsarbetet av Bromma flygplats har inletts efter att det rödgröna syret i Stockholm röstat igenom det 2014. Nu har de också efter långa diskussioner kommit fram till att det blir en ny turistattraktion på platsen, nämligen ett nytt tivoli med Kalle Kunskap-tema. Den fiktiva kaninen “Kalle Kunskap” har funnits sedan åttiotalet och är en sagofigur som medverkat i flera TV-spel och dylikt. Han är omåttligt populär bland landets barn och unga och främjar kunskap och lärande med en stor dos humor och glimten i ögat. I det nya tivolit ska besökarna kunna träffa kaninen Kalle, lejonet Leo och många av de andra fiktiva karaktärerna som figurerar i Ordköping med omnejd.

700000 besökare – varje år

Kommunens styrelseordförande menar att det kan få flera unga att intressera sig för utbildning om de får Kalle Kunskap som förebild vid ett tidigt skede.

-Vi har ett allvarligt och växande problem med dumma och obildade barn så därför tror vi att ett nöjesfält med kunskaps-tema kan främja medvetandet kring vikten av utbildning hos unga. Jag tror personligen på att uppskattningsvis 700 000 besökare varje sommar kommer besöka parken. Kommunen är mycket positiva till Kalle Kunskap som karaktär och en symbol för en lyckad skolgång och vi kommer enligt planerna bidra med pengar till bygget, säger han med sin mun till oss.

“Stockholms nya turistmagnet”

Parken är planerad att bli 0,9 km² och byggarbetet ska utföras av frivilliga ungdomar, enligt de första planerna som presenterats. Det kommer finnas en karusell där man kan rida på de olika karaktärerna. Lustigt hus, swimmingpool och rovfågelshow har också utlovats och mycket tyder på att detta kan bli de svenska barnfamiljernas nästa turistparadis. Men ska man ha det skoj finns också allt för ofta en prislapp, vilket i det här fallet är en stor prislapp på miljarders miljarder varav en tredjedel kommunen ska stå för.

-Vi tror på de visioner företagen presenterat för oss och vi kan med säkerhet säga att detta blir Stockholms nya turistmagnet, något som alla i staden kan tjäna på, säger kommunstyrelsens ordförande.

Småbarnsfamiljen som egentligen heter något annat är positiva till satsningen.
Alla blev glada av nyheten men mest nöjd blev nog till trots den lilla flickan de två föräldrarna avlat fram.
Bara positiva reaktioner

Vi på Kuriosakuriren har samtalat med föräldrar i Brommas närområde och en klar majoritet är positiva till nyheten. Vi har samlat några kommentarer från folket på plats.

-Ja, jag vill jättegärna ha hit turister till lilla Bromma och jag vet att mina barnbarn kommer besöka parken varje dag om sommaren, menar Gertrud.

-Oj, vad skojigt det låter. Det är ju som en dröm som man haft sen barnsben och mina barn älskar Kalle Kunskap mer än något annat, säger Helmer.

-Ja, vem behöver en flygplats när det finns Kalles tivoli, tillägger Knut.

Det har också startats en Facebook-sida med namnet ”Vi som också vill ha ett Kalle Kunskap-tivoli till vår stad” samt “Stå upp för Kalle Kunskap” med tusentals medlemmar i vardera som samlats för att dela med sig av sin nyfunna Kalle Kunskap-glädje.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *