KD bakom telefonbedrägerier mot äldre

På mindre än tre veckor har över 2000 personer skrivit under medlemskap i det Kristdemokratiska samhällspartiet men allt är inte rent spel, “fair play”, säger inte Petrus. Man har brukat “tvivelaktiga” metoder mot äldre för att öka medlemsantalet.

Kristdemokraterna är det snabbast växande partiet i Sverige och det har inte skett helt utan ful inblandning av telefonbedragare. Man har gjort rundringning till äldre lurendrejat och spexat för egen vinning med medlemsantal som valuta.

Bedragarna har ringt upp äldre människor och utgivit sig för att ringa från några som vill de äldre väl. Bedragarna, som ofta låter förtroendeingivande och trevliga, försöker sedan förmå personerna som blir uppringda att godkänna ett nytt medlemskap i KD (tidigare KDS (Kristdemokratiska samhällspartiet) (före det Kristen demokratisk samling)). På så sätt kan bedragarna ta kontroll över konton och föra över pengar till partikassan.

– De senaste elva dagarna har vi fått cirka 1.500 nya medlemmar. Det är en mycket stor tillströmning.  Jag kan inte uppge en exakt siffra, men det är en brottslighet som har omsatt mycket pengar för oss. Det handlar om miljonbelopp, säger Kristdemokraternas partisekreterare Petrus Knollgren som var gladlynt och i god form trots nederlaget i regeringssammandrabbningen, vid uppringningen av våra egna telefonbedragare, till lika så grävande journalister.

På intranätet skrev partiledare Thor följande: “Hej, jag kommer från KD och tänkte fixa dig ett medlemskap!” Hon lockar även med en rabattkoder och löften om att saker ska bli bättre om man ger henne pengar. Äldre som inte tänker så mycket skriver gladeligen under.

Vad kan man göra för att skydda sig?, undrar du.

Det går att skydda sig från åkommor, så som partimedlemskap.

Lämna aldrig ut kortuppgifter, koder eller andra känsliga uppgifter till Kristdemokrater. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar, som de giriga KDS-anhängarna vill suga ut och lägga på sitt konto.

Använd aldrig din bankdosa eller bank-id på uppmaning av Kristdemokrater. Inget seriöst parti skulle be dig om det per telefon.

Som medlem kan man erbjudas att själv blir en rundringare för att rekrytera medlemmar och det betäcks ännu inte av någon smittskyddslag så att skydda sig från första början är av vikt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *