Nu kan det bli förbjudet att bära burkar på allmän plats

En ny utredning ska utreda ett eventuellt förbjud mot att bära burkar på allmän plats. “Det skramlar något fruktansvärt när man bär burkar i påsar”, säger regeringens utrederska.

Regeringen kan komma att utreda ett förbud, rapporteras det, enligt rapport. Enligt uppgift ska det handla om allt från konservburkar till öl- och läskeblaskburkar.

Ska minska buller

-Det blir ett fruktansvärt skrammel när det kommer folk med plastpåsar fyllda med burkar. Vi har redan infört flera reformer för att minska bullernivån i städerna, säger Ulrika, en förtjusande dam och regeringens talesperson i burkfrågor.

Mycket kontroversiellt

Det är dock ett kontroversiellt grepp för att minska bullret och stor upprördhet har hörts från Sveriges burksamlande minoriteter.

-Ett förbud skulle bara slå mot oss samlare som vill sopsortera eller till och med panta. Många av oss pantare trycker ibland på biståndsknappen vilket kan ge uppemot 20 kronor till fattigt folk i varma länder som de får dela på. Är det verkligen något något regeringen vill stoppa? Det borde uppmuntras, anser jag, säger en storpantare vi träffade på Konsum.

“Har haft huvudvärk i flera år”

Någon som är positiv till utveckligen är antiburksaktivisten Gert som i den bästsäljande boken “Tom burk livet mörkt – en fabel om migrän” berättade om hur burkar förstörde hans liv.

-Jag har haft huvudvärk varje dag i flera år av allt skramlande. Förr vågade jag inte ge mig ut på gatorna men nu står jag upp för mig. Härom dagen misshandlade jag till exempel en ung gosse som hade flera burkar i samma påse. En rejäl smäll fick han men man agar den man älskar, jag vet inte bara huruvida han förstår ironi, skojar Gert.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *