Så ska “AIK Fotboll” ta itu med huliganismen

Det bråkas mycket på fotbollsmatcher när lagen från Stockholm ska mötas. Det högaktade fotbollslaget AIK från Solna har under en längre tid haft problem med våld och huliganism. Nu ska klubben tillsammans med polisen ta itu med problemen. Ett drastiskt förslag är att låsa in motståndarnas huliganer i bur.

-Vad är det som klättrar i buren? Vad är det som låter som djur? Vad är det som stinker så jävligt? Jo det är en apa i bur, säger Rikard Norling, tränare för Fotbollslaget AIK.

Våldsverkare från stadens nedre delar har länge förstört för fotbollslaget AIK. Under tävlingsmatch har det tänts brasor på ståplatsläktare. För att undgå bråkigheter, även kallat “fajting”, ska Djurgårds-huliganerna låsas in i små burar på ståplatsläktaren. Orsaken till våldsamheterna är Rikard Norling mycket säker på. Under presskonferensen skanderade han följande i lokalen:

“Fulast i stan”

-Djurgården, Djurgården. Djurgården är fulast i stan, fy fan! Djurgården, Djurgården, Djurgården är fulast i stan, fy fan. Varje andetag, varje natt och dag, varje slag jag slog var för AIK stolta AIK, ropade Rikard Norling.

Andra hejandes på AIK var inte sämre då de ropade följande utanför lokalen:

-Allmänna Idrottsklubben, AIK är överallt. Men det är inte ni för ni är Djurgårdsjävlar. AIK, AIK, finns i våra hjärtan, vi kallas för Black Army och vi står på “Norra stå”. 

Martyrer bland huliganer

En representant från polisen är också positiv i till förslagen att låsa in och håna Djurgården IFs huliganer och våldsverkare.

-Och upp på Råsunda, där spelar vi. AIK vinner guldet här i år Och vi är AIK, och alltid är vi med er och alltid ska vi se er ta poäng. Och vi är Gnaget, vi är Gnaget, AIK. Alltid när ni spelar är vi där med vårt stöd och med dig vill jag leva och för dig vill jag dö.

Många höjde på ögonbrynen när han meddelade att han ville dö för AIK, alltså dö martyrdöden. Men han förtydligade det senare.

-Jag hatar Djurgårdens if, Jag hatar MFF, hatar Bajen från söder, men vi älskar AIK, säger den fullvuxne mannen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *