Hör upp, alla fashionistor! Nu vill alla förbjuda magväskor – ”motbjudande plagg”

FÖRBUD MOT BÄLTESVÄSKOR. Det kan, bland svagsinta och rubbade, tyckas vara en icke-fråga men för folk i allmänhet är det hennes viktigaste ståndpunkt och hjärtefråga närd det kommer till att förbjuda och nu sätter hon igång förhandlandet.

Förslaget att förbjuda magväskor har mötts av kritik från både höger och vänster och GAL och TAN samt olika riktningar på en tre-dimensionell politisk skala som liknar en kub men egentligen är mer som ett klot om människors åsikter registreras.

Gängkriminella använder midjeväskor för att smuggla mindre tillhyggen och narkotika från en plats till en annan. Plagget för att de framstår som fredliga, hederliga typer som bara vill vara fina och därigenom få komplimanger för god stil. Men det är egentligen bara ett spel! Genom att påstå att man är snäll kan man genomföra dumma handlingar och dessutom vara moderiktig. Vinst-vinstsituation!

Debatten har tidigare mest handlat om att icke-kriminella ynglingar ogillar plagget med anledning av tycke och smak. Ett reportage om magväskan utan Gullan är som en sommar utan reggae, så till följd av det faktumet kontaktade vi Gullan, kommunalråd, och frågade vad problemet var. Vad står på? Hennes åsikter förklaras närmare i proposition:

”Det sticker i ögonen när jag och många flera får syn på detta motbjudande plagg […] Det är ett brott mot modet och bör därmed vara straffbart med förslagsvis böter och/eller fotboja så att förbrytaren inte köper mer fula andrahandskläder för småpengar. Jag anser det är ett otroligt fult beteende mot folk i sin omgivning att utsätta dessa för detta plagg.”

Magväska. Serveringsförslag, skrockar Bartolomeus.
Har röstats ner

Så lyder utdraget ur texten i en motion skriven av Gullan. I förslaget beskriver hon ett starkt ogillande till magväskan och anser att bärande av plagget bör kriminaliseras och därmed vara straffbart. Hur kan man straffa god smak, undrar Bartolomeus? Straffet ska också variera beroende på hur ful hon tycker att magväskan är. Bilder kan skickas till hennes brevlåda. Svar kommer inom 4-5 arbetsdagar. Förslaget har dock röstats ner och kommunstyrelsen vägrar ta upp frågan igen, uppger flera lokala medier. En seger!

Replik!

Jag ger fan inte upp, säger käringen som vi nu i magväskelobbyn skall binda fast.

Av flera reaktioner på förslaget att döma verkar många ställa sig frågan om det är politikernas jobb att lägga sig i medelsvenssons klädval, i synnerhet när ett populärt plagg ska avhandlas. Många har uttryckt sin frustration genom att vråla ut sin ilska och många menar att det är dags att höja ribban.

Några fashionistor, som några på Kuriosakuriren (icke-homofiler), förstår kritiken och tycker i viss mån att den har varit befogad ty magväskan är ett måste för alla fashionistor. Vår modeskribent Allan är lyrisk över plagget och ska enligt ryktet ha en gå-in-i-garderob fylld till bredden av magväskor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *