Ny undersökning: Alla vuxna människor förvirrade av Metros sportnyheter

Den kommunistiska tidskriften Metro har länge fyllt sina sportsidor med vanlig idrott såsom damfotboll, ”MMA” samt amerikansk fotboll men nu har även elektrisk idrott, el-sport, smugit sig in i tidningen. Att el-sporten har behandlats bland sportnyheterna har skapat stor förvirring bland landets vuxna visar ny rapport.

Metro, som tidigare anklagat Kuriosakuriren för att ”Publicera satiriskt och humoristiskt material”, har nu trillat ner i sin egna fälla. För under rubriken ”Sport” i tidningen har det funnits tveksamma artiklar med konstiga namn och förkortningar. Bilder med svettiga data-ungdomar lidandes av akne, skarpa färger och skjutvapen har också skapat förvirring och oro bland landets vuxna. En gubbe som går under pseudonymen HeatoN ska också skrivit krönikor innehållandes engelska ord såsom Cloud9 (klåda) Dallas Fuel (drivmedel från Amerikanska södern), xQc (xylofon) faze (ansikte), fnatic (hängiven) samt overwatch (armbandsur som placeras över ett annat ur).

Så här kan det se ut i tidningen. Varning för läskig figur på bilden.
Över 100% läsarilska

Vi på Kuriosakuriren har frågat alla vuxna som läst tidningen och en majoritet på 110 procentenheter uppger att de har svårt att förstå innehållet i texten, 20 procent har aldrig tidigare läst något liknande och 35 procent fick plötsliga DAMP-upplevelser av att läsa Metros sportsidor.

Här erkänner skurken lurendrejeriet

När vi ringde Metro berättade en av dessa människor att el-sporten är elektrisk idrott, tidigare känt som televisionsspel. Tidningen verkar för att riksidrottsförbundet ska räkna el-sporten som en riktig idrott och det är därför de luras med att kalla det för idrott eller sport.

-En dag kan riksidrottsförbundets gubbstrutsar läsa tidningen och tänka om det står att data-spel är sport så är det så. Det handlar om att vi vill manipulera folk, säger Metros telefonkvinna.

Vår reporter Kaj frågade om vanlig sport som fotboll, bandy, boule och bingo borde räknas som idrott.

-Haha, ja. Men bara damfotboll, dambandy, damboule och dambingo, skrockar telefonistan skämtsamt på Metro. Och hon kan skoja så då hon nämligen är en stalinist som tidningen ännu inte blivit av med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *