“Jag startade inte Moderaterna” – Hanif Bali (M) talar ut om missförståndet i stor intervju

Hanif Bali (M), moderat riksdagsledarmot, har under den senaste tiden intervjuats i brittiska Daily Mail och BBC News samt amerikanska FOX News. Nu är han tillräckligt stor för att medverka i Kuriosakuriren, något som han gör i följande intervju. Vi träffade svensk politiks mest kontroversiella figur där han oftast hörs, per Twitter. Han är tidigare en kändis från att han kallade domare i domstolarna för syltryggar. 

-Hej Hanif, med dig är det alltid rakt på! Oj, vilken vecka du har haft! Du är minsann ingen medelmåtta till moderat, Hanif, ty sen vi bestämde tid för intervjun har du synts i bland annat Daily Mail. Hur orkar du med allt? Jag tänker på riksdagsarbete och sociala medier men inte minst att man då och då ser dig på gymmet, rapporterar Instagram. Vad tar du i bänkpress?

-Jag tar 75 kilo i bänk, jag orkar med genom att prioritera min tid och ha en hög stresstolerans. Att gå till gymmet hjälper att kunna slappna av. Då slipper man självmedicinera.

-Många av våra unga läsare tycker att politik är lite mossigt. Hur kom du in på politik som är så fruktansvärt tråkigt?

-Jag kom in på politik tack vare feta ämnen som krig, trevligt sällskap som snygga tjejer och roliga events som fester. Så det är faktiskt inte så tråkigt från insidan.

-Hur gick det till när du startade Moderaterna?

-Jag startade inte Moderaterna, utan det var ett gäng gubbar på restaurang Runan i Stockholm år 1904. Jag har ännu inte käkat där, hoppas det finns kvar.

-Var det kul när Moderaterna kom in i riksdagen?

-När moderaterna, eller Allmänna valmansförbundet som vi hette då, skapades så satt vi redan faktiskt i riksdagen. Det fanns massa små högerpartier som slog ihop sig för att blida Moderaterna

Moderatpolitikern fick läxa upp Kuriosakurirens reporter i partiets historia. Det är alltså så här tidslinjen över partiets historia ser ut. Källa: https://moderaterna.se/

“Självklart kan vi skippa de jobbiga ämnena, lilla snöflinga”

-Hanif Bali om Kuriosakurirens reporter Bengts beröringsskräck i invandringsfrågan

-Du pratar ofta om invandring och flyktingbarn men invandring är ett känsligt ämne och många blir lätt arga. Är det okej för dig om vi inte tar upp det ämnet i intervjun?

-Självklart kan vi skippa de jobbiga ämnena, lilla snöflinga

-Vilket är ditt bästa dejting-tips? Ska man liksom säga komplimanger eller så?

-Jag dejtar inte, jag frågar bara chans med en lapp som jag gömmer i hennes ficka – alternativt ett DM om jag inte har tillgång till kapprummet där hon hänger sin jacka.

-Göran Greider följer dig på ditt Twitter. Vad är din kommentar till det?

Gör han? Då måste jag blocka marxistjäkeln omedelbart.

-Du anklagas ofta för att ha en alldeles för hård ton men du är kanske snäll privat, innerst inne? Eller?

-Jag är väldigt snäll både offentligt och privat, särskilt retsam och skämtsam med mina vänner och offentliga motståndare.

Herr Bali har gjort en beställning på 30000 valaffisher. Ner med fötterna på jorden, grabben, du har bara 80000 följare på Twitter.

”HEJA HANIF! RECLAIMING THE RIGHT – REKLAMERA HÖGERN!”

-Är det en snygg slogan inför valrörelsen?

-Jag gillar budskapet, beställer 30 000 affischer med den loggan direkt.

-Det står på Twitter att du skulle vara apokalypsens ryttare. Är det då så lämpligt att vara politiker i en demokrati då?

-Klart det är lämpligt att vara apokalypsens riddare som politiker, vi behöver demokrati i Apokalypsen med.

-Är det inte tråkigt att sitta i typ arbetsmarknadsutskottet? Är det inte roligare att typ titta på typ det där roliga programmet “Time out” i TV4?

-Allt som görs inom riksdagen är supertråkigt – men man gör det för att allt annat kring uppdragen är så mycket roligare. T.ex få göra roliga intervjuer som detta eller besöka Försvaret och få sitta i JAS-plan eller åka utomlands och berätta hur mycket bättre Sverige är än alla andra.

-Vår prao-elev och reporter för en dag, Jonatan, undrar hur du blev kändis.

-Jag blev känd när massa motståndare och journalister har konstant varit så arga på mig att de hela tiden skrivit om mig. Men även att jag har runt 60 000 följare på Facebook får mig att bli igenkänd.

Hanif minns när han skämtsamt kallade domare för syltryggar.
Syltryggar på knytkalas? Inte för Hanifs del.
Syltrygg-gate

-Du fick ditt stora genombrott med syltrygg-gate och du blev med en gång poppis på Twitter. En kompis till mig brukar baka syltryggar till våra knytkalas. Vad tycker du om knytkalas? Är det en kollektivistisk, socialistisk företeelse eller är det okej så länge ingen tvingas ta med mat mot sin vilja?

-Knytkalas är bra för människor som saknar smak och kan tänka sig att blanda maträtter huxflux. Det är inte socialism förrän någon blir tvingad under hot med våld. Så sålänge det är helt frivilligt att dyka upp på kalaset räknas det som en kapitalistisk konsumtionsfest.

Läs mer: Recept på Hanif Balis hemmagjorda syltryggar

Våra läsare bör kämpa för lustgasen, menar Hanif Bali, moderat riksdagsman.

“Era läsare får engagera sig politiskt och vinna gehör för lustgas-linjen”

-Hanif Bali om våra lustgas-frälsta läsare

-Du snackade i podcast om alla partyn ni hade på MUF. Hade ni lustgas där, eller? Många av våra läsare som tänker gå med i MUF eller rösta på Moderaterna undrar vad du och ni tycker om lustgas. Vad tycker ni om lustgas? Behövs en lustgasminister eller blir det för mycket byråkrati då?

-Ingen lustgas, men mycket alkohol. Jag undrar om det inte hade varit mer hälsosamt med lustgas. Era läsare får engagera sig politiskt och vinna gehör för lustgas-linjen.

-Jag tror min kompis umgås med såna där batikhäxor du pratade om… Hon röker, klär sig i stora tygsäckar och pratar om rättvisa. Bör jag vara orolig?

-Du bör självklart vara orolig för din kompis. Att röka, och klä sig i säckiga kläder och yra om rättvisa samtidigt som man skaffar 17-åriga toyboys boende på HVB-hem är ett skrik på hjälp. Var en god kompis och rädda henne.

En politiker med starka åsikter och många fans. Hanifhuliganerna.
Det är inte varje dag Hanif Bali får vara med i de journalistiska finrummen… Men nog talat om Kuriosakuriren. Hanif medverkade i brittiska lokalblaskan Daily Mail tidigare i år.

-I den uppmärksammade Daily Mail artikeln säger du följande enligt Goggles översättningstjänst: “Naturligtvis finns det en omedelbar negativ förening med Milo och Trump, men samtidigt kan du inte neka att antingen – eller Jeremy Corbyn i Storbritannien för den delen – lyckas få ut sitt budskap. Tycker du om Trump och Corbyns strategier för att få uppmärksamhet alltid är bra även om det ibland innebär smaklösa uppvisningar? Exempelvis filmen nedan.

-Fördelen med att vara så pragmatisk som jag är att man får välja russinen ur kakan och ta de strategier från alla möjliga sorters politiker utan att behöva köpa hela paketet. Och tacka gud för det, vem fan vill se ut som Corbyn?

Med sina åttiotusen Twitter-följare räknas han som en internetkändis och influensare.

“Vem fan vill se ut som Corbyn”

Ur intervjun med Daily Mail: “Vad som är viktigt är att min politik går igenom väljarna,” tillägger han och klargör att ett valresultat som sätter sin part i kraft styrker alla online-medel. Så står det i intervjun fast på engelska.

-Betyder det att du egentligen bara Twittrar för att få politisk makt och inte för att underhålla eller dylikt?

-Det kan vara så att jag twittrar för att få inflytande och inte enbart för att underhålla, men den hemligheten kommer gå med mig till graven.

-Vi på redaktionen har roats hela veckan åt alla tokiga GIF-bilder på ditt Twitter. Var får du allt ifrån?

-Jag har halvfotografiskt minne så jag kommer typ ihåg alla GIF:ar jag någonsin sett och sen är jag norra Europas bästa googlare. Så jag får alltid tag på prima GIF:ar.

“Bäbis är en mental åldersindikator”

Bilden föreställer Hanif Balis konto på webben Twitter.

-Du anklagade den 23-årige mannen som ville ha fritidsgårdar för vuxna för att vara en ”vuxenbäbis utan jobb”. Du vet att han inte är bäbis då han är över 18?

-Bäbis har gått från att vara en fysisk åldersindikator till att bli en mental åldersindikator. Tydligen måste 25:åringar få fritids och bo i barnhem – annars blir de sura.

-Du finns inte bara på Twitter utan också på Youtube på Youtube-kanalen ”Käbbel” tillsammans med en kompis till dig, Ida, om jag förstått det rätt. Jag såg på Youtube att du var lite arg på Eric Saade eftersom han brydde sig om sin säkerhet. Vill du själv ställa upp i Melodifestivalen? Enligt ryktet ska du vara en diskjockey.

-Ja, jag är arg på Saade, titta på Katy Perry när hon uppträdde på Superbowl och flög runt arenan helt orädd. Saade fegade. Jag tror man måste sjunga i Melodifestivalen, min DJ karriär nådde sin topp när jag fick spela på lillebrorsans studentflak.

-Fanns det lustgas på studentflaket?

-Nej, var något av en besvikelse.

Hanif Bali reagerade starkt på Eric Saades säkerhet. Men hyllade Katy Perry när amerikanskan utsatte sig för livsfara.

-Vilken är den snyggaste kändisen?

-Jag gillade Katy Perry innan hon blev så ”woke”. Gwen Stefani har alltid varit en favorit. Men landar till sist i att Dwayne Johnson är riktigt snygg.

“Alla länder med vänstertrafik borde invaderas och lära sig veta hut.”

-Hanif Bali om vänstertrafik

-Du är med i Moderaterna. Hur känns det?

-Känns bra. Börjar vänja mig nu efter 14 år.

Bardissimo är en smart och påläst figur, enligt Hanif.
Antingen-eller-frågor

-Att vara alright eller alt-right?

-Alright.

-Alexandra Pascalidou eller Alexander Bard?

-Alexander Bard, han är riktigt smart och otroligt påläst.

-Äpple eller päron?

Äpple, päron blir för snabbt mjuka och rinniga.

Twitter eller Linkedin?

Twitter

Män eller kvinnor?

Kvinnor

Hanif önskar sig en ökenröv.

FOX eller vanlig räv?

Räv, men helst en ökenräv, och fan ta Jordbruksverket att de har förbjudit en att ha ökenrävar som husdjur.

AKB eller Uffe?

Uffe

Höger eller vänster?

Höger

Högertrafik eller vänstertrafik?

Högertrafik, alla länder med vänstertrafik borde invaderas och lära sig veta hut.

Vi lyfte på hatten och tackade för intervjun! Nedan kan ni se den uppmärksammade intervjun i FOX News.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *