Modiga tidningar tar efter Kuriosakuriren – hoppar över aprilskämt

Alla modiga tidningar har i år tagit avstånd från lustigheter på nyhetsplats. Förra året satte vår chef Allan ner foten mot de falska nyheterna genom att inte luras på skämtardagen april den första. På grund av rådande omständigheter har tidningar sagt nej till aprilskämt eftersom de är allvarliga.

-Alla ska kunna lita på att det som står i Kuriosakuriren är sant, säger Allan.

Flera tidningar har följt med. Arvika Nyheters starke man och ledarskribent Linus Carle satte ner foten i dagens nummer av tidsskriften. Dags att förbjuda skratt, skriver han i artikeln bakom betalväggen. Alla tycker det är modigt och rätt i tiden att inte skämta. Vi kan inte skratta när människor dör av en hemsk spruta. Det är en spruta med en ny medicin i.

Läs Arvika Nyheter plus i 90 dagar för endast 90 kr! (HELT GARANTERAT HUMORBEFRIAT)
Carle på AN tar sitt jobb som journalist på störta allvar. “Jag är inte komiker, snälla ta mig på allvar”, tänker han.

“Fejk news är vår tids störta pandemi”

Allan får frågan om han som tidningsförman inte ser ner på sina läsares intelligens genom att antyda att de inte skulle kunna identifiera ett skämt på en kul sida.

-Ingen läser Kuriosakuriren och vi vill inte delta i spridandet av lustigheter. Vi är seriösa. Samhället idag präglas av för lite seriositet. Tramsrättigheterna har gått för långt, hävdar han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *