Doro utmanar Apple – rynkigenkänning ska ta seniorerna in i rymdåldern

Ingen prylfantast kan ha undgått att den amerikanska teknikjätten “Apple” förra månaden presenterade sin splitternya och högteknologiska mobiltelefon “iPhone X”. Något häpnadsväckande var den nya “ansikts-ID-teknologin”, det vill säga ansiktsigenkänning för att låsa upp mobilen. Nu ska svenska Doro ta efter med sin egna rynkigenkänning samt nya mobilspel för den äldre generationen.

Det Amerikas förenta stater-baserade teknikprylsföretaget Apple lanserade tidigare i år den dunderhäftiga och ungdomliga mobiltelefonen med töntiga namnet”iPhone X”. Telefonapparaturens putslustiga namn kommer av “i” som i engelskans “jag” stavat med gemen, “Phone” som i telefon samt X som i den romerska siffran för tio.

Förutom en teknik som förvandlar människors ansikten till högar med gödsel och kissekatter kan den nya funktionen “Face ID” känna igen människors ansikten, något som möttes av kritik från fula människor som ansåg att “det är insidan som räknas, inte hur man ser ut i ansiktet”.

Den svenska mobiltelefontillverkaren Doro har tillkännagivit att de tänker gå i den amerikanska jättens fotspår med den nya “DoroMobile XVI” som anlände på marknaden med ett bang igår. Maskinens nya funktion är rynkigenkänning.

Detta möttes av förvånade ansiktsuttryck från konkurrenterna inom IT-branschen och många kritiker ansåg att det omöjligen skulle fungera för yngre användare, detta eftersom dessa oftast saknar rynkor. Efter detta rasade Doros aktie med några siffror på fredagsmorgonen. Klockan hade nästan blivit 12:45 när Doros VD gick ut hårt i ett pressmeddelande:

“Nu ska ni kritiker få äta upp era ord och detta kanske med lite tomatpuré uppå ty ungefär flera av våra användare är över 50 år gamla”. Efter detta utspel så höjdes Doros aktie flera siffror.

Vi på redaktionen har inte testat maskinen och tänker inte heller göra det.

Så det så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *