Dalmatiner förlorar status – dags att sälja/slakta

SÄLJ NU ELLER SLAKT! Så har budskapet från spekulerande hundhandlare med inriktningen dalmatin. Den ovanligt varma sommaren som blekt hundens fläckar förklarar det lägre resultatet för dalmatinförsäljningen. Snart, menar experter, kan man inte gå med dalmatin på gatan utan att någon tittar snett. Istället ska det vara labrador som är nästa års sällskapshund.

Andelen renrasiga dalmatiner svarade för endast tre procent av alla nyfödda jyckar under första halvåret i år, visar Kuriosakurirens genomgång. Dalmatinbubblan spricker och ras har fortfarande betydelse för hundägare, kan konstateras efter att dalmatiners kurs börjar falla i statuskurvan. Sommaren har gjort fläckarna groteska och inte charmiga som de tidigare sågs som. Dalmatinhandelsföretagen sänker vinstprognosen för helåret 2018. Den ovanligt varma sommaren förklarar det lägre resultatet för klädförsäljaren.

Finansvalparnas nya favortitvalp

Finansvalparnas nya favortitvalp lär bli en mer ridbar byracka såsom labradoren. Flera grand danois ska nu avlas upp! Äntligen något för oss som älskar större ridhundar, säger de som gillar att rida, ridfanatikerna.

Trenden är genomgående i Sveriges tre största städer. I Stockholm har hundhöjden stigit med 12 procent och katterna med 14 procent. Hundarna i Göteborg har stigit med 1 procent varje år sedan 70-talet och i Malmö med 5 procent sen 2010. Hästarna sjunker med 5,4 procent i Göteborg respektive 4,7 procent i Malmö, vilket tyder på att hund/katt-storlekarna snarast kommer möta hästarna i en jämvikt. Snart kan vi inte längre se skillnad på häst och katt/hund, tack vare forskningens framsteg.

Mankhöjd för låg för ridning

Vad för fel på dalmatiner? Trots de höga benen är mankhöjden för låg vilket gör det svårt att tävla med den eller ens uppfattas som en anständig människa i dess direkta närhet. Irländsk varghund ska vara stor men bits. Akta dig för köp!

Konons råd: Undvik de rasistiska raserna!

Men alla är inte positiva. Den höga, ryska och svart terriern ska undvikas om du inte vill signalera Kreml-vänlighet. Royal corgis är bättre att rida på men passa dig! Om du fotograferas med din corgi kan du hamna på webben på “TNKVRT” med anklagelser om att du stöttar brittisk imperialism, något som ingen kan vilja utsättas för. Sist det hände var när kamrat till redaktionen Konon sa att kamelen bor i ‘mellanöstern’ fastän den politiskt korrekta termen är ‘västasien’. Hur kan man hetsa så mot folkgrupper, undrar Konon nu?

För de som spekulerar inom slaktbranchen kan dalmatinslakthusen gå bra om gemene man inte lyckas sälja innan det är försent. Trenden med pannband lär också vara över.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *