Obscena mängder rödbetssallad har gått till spillo

Missförhållanden! Läckor i tankar och behållare och fri tillgång för rödbetssalladsarbetare kan nu avslöjas. Det är inte okej. Det var ett hål i backen och det sprutade ut sallad på backen.

Som rödbetssalladsman får du slicka av locken innan de skickas till speceri- och medikamentsaffärerna. Andra fördelar med yrket är en licens som går att visa upp när du misstros som rödbetsman. När det läcker ur behållaren är det din arbetsuppgift att täppa igen hålet och samtidigt hålla ett högt och hurtigt tempo.

Det blir ett helvetes tankeexperiment att veta vilken behållare som fylls först. Klurighet är ett av K-Salats tveksamma anställningskrav

Du kommer till himmelen en gång, säger de. Nej, nu kommer rödbetssalladen. Den är här för dig nu. Nu dras du med i röran. Nej, väckelsen sköljer över oss och insiken och röran är kommen.

Malna inlagda rödbetor, malen majonnäs, malen crème freojsche, malen senap, malen salt, malen svartpeppar, malen rödlök, malna rödäpplen åker i rören. Rören är färgade efter innehållets färg för enkelhetens skull. Skålarna och burkarna vägs noga för att pressa priser och den rödaktiga sörjan.

Inte minst på vägarna syns rödbetssalladsförfallet än mer. Vid slirigt och fuktigt väglag kan transporten trilla av, falla mellan bilstolarna; börja läcka ut en massa rödbetssallad. Vanligtvis fraktas salladen i burkar med lastbilstransport men från början var det tankar med vätskan i. Det är ännu ett exempel av tärning. Det är tärning i två led. Både i förpackandet och i tillverkandet brukas tekniken tärning. Det kräver en lastbilsförare med utbildning och “körkort” för att inte det ska skvätta ut på vägen och skapa stockning i trafiken. Förr i tiden hade man tanken på marknaden och marknadens besökare hade tratt och åt av salladen (se illustration och använd egen fantasiförmåga).

De trista konsekvenserna blir att barnen och pensionärerna inte får äta det som hamnar på golvet, på grund av alldeles för hög standard. Trots K-Salats grafiska likheter i logotyp med KPML(r) slösas saker bort. I motsats med den kommunistiska läran, kan anmärkas. Vi kräver en förändring hos K-Salat och övriga tillverkare som slösar med liv, alltså rödbetssallad. Vi vill dricka liv.

På Change.org går det att skriva under vår namninsamling som skall överlämnas till makthavare: http://chng.it/nJwCq8hwgX

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *