Sverige får nya inkluderande landskapsdjur

Ett förslag om nya modernare landskapsdjur för att undvika stötar har framtagits. Varje landskap har bekant ett antal landskapssymboler som skall vara speciella för just den delen av Sverige men de börjar få år på nacken och är inte lika aktuella sett till Dagens verkliga verklighet.

På Rättrådighetsförmedlingens församlade Rättrådighetsförsamling såg man inte bara att de 21 landskapsdjuren endast var av typisk “svensk”, man löste även problematiken med ett nytt urval. Vi lever i 2019 och Sverige ser inte längre ut så som när männen tilldelade landsdelarna djursymboler för länge sedan.

Idag präglas landet av mångfald så det vore, inte bara diskriminerande, utan också, inte sanningsenligt att inte återge hur våra nya skogar i det nya Sverige ser ut. Vissa grupper av djur i skogen (inte sällan exotiska) blir aldrig sedda och därför tror vi inte att de bor i skogen vilket får en och annan att förvånas häftigt av det djärva urvalet, utan varjen järv eller typiskt svenska djur.

Koalabjörnar i Sverige, det kan väl inte finnas, undrade Kaj?

De. Finns. Visst. Vi måste utmana bilden av vilka djur som bor i skogen. Det är inte bara de som bott här i tusentals år som utgör Sveriges skogar och ängar och vattendrag och fjäll och sten, säger rättrådighetsförmedlare och visar upp den framtagna affischen.

Många menar dock att debatten om djurarterna urartat och särartsanimalisterna har ilsknat och vrålar nu även de.

-Det är inte bara invandrarna som tagit med djuren utan vi har också en klimatförändring som påskyndar djurinvandringen och det ser ut såhär på många håll i landet. Problemet utmaningen är att köpa foder som passar alla.

Listan över djuren är som följer:

Springbocken kan inte bara springa – hen kan skutta. Hoppen kan nå Skånes högsta punkt på tre meter, resonerade församlingen när valet föll på bocken.

Skåne: Springbock

Blekinge: Silverrygg

Småland: Apa

Öland: Djuphavsfisk

Gotland: Rocka

Halland: Påfågel

Bohuslän: Flodhästhona

Dalsland: Späckhuggare

Västergötland: Koalabjörn

Kan bli över fem år.

Östergötland: Jättesköldpadda

Södermanland: Kungsboa

Närke: Noshörningskona

Uppland: Neandertalare

Västmanland: Buffeltjur

Gästrikland: Zebra

Västergötlands landshövding ska ha en gosig björn inneboendes.

Dalarna: Pandabjörnen

Värmland: Opossum

Jämtland: Alpacka

Hälsingland: Mara

Härjedalen: Islandshäst

Medelpad: Känguru

Ångermanland: Sumatraorangutang

Västerbotten: Struts

Norrbotten: Kejsarpingvin

Lappland: Isbjörn

Vi ska få nya landskapsvapen för vår feministiska övergångsregering har exporterat alla till Saudiarabien. Även nya landskapsblommor (ros, maskros, nejlika), landskapssvampar (nuvarande kan väcka anstöt hos närstående till brukare), landskapsfiskar (nuvarande simmar i grumliga vätskor), landskapsstenar (som kan brukas vid STENKASTNING), landskapsmossor (de nuvarande är svåra att komma ihåg), landskapsfrukt, landskapsgrundämnen (ska bli ABC-vapen), landskapsväsen (batikhäxor), landskapsrätter (jambalaya) landskapssånger (we shall overcome), så skojas det.

Satsningen med att göra landskapen mer toleranta heter ÖPPNA LANDSKAP.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *