André Pops kandidat för Liberalerna till Europaparlamentet

Trenden håller i sig. Efter att nyhetsankaren Lars Adaktusson (kd), meterologen Pär Holmgren (mp), barnprogramledaren Yankho Kamwendo (S) ställt upp vårens EU-val kommer nu sportkommentatorn och Vinterstudioprofilen André Pops, sexfaldigt Kristallenbelönad som bästa sport-tv-profil, som det frisinnade folkpartiet liberalernas toppnamn i EU-valet.

– EU-valet är viktigare än någonsin. Hotet handlar om nationalism som sprider sig i Europa, säger Pops.

Beslutet att nominera André Pops som förstanamn till EU-listan har tagits enhälligt av Liberalernas partistyrelse. Planen var att även nominera honom som major Björklunds efterträdare på partiledarposten men det skulle då krocka med “Alla snackar Sotji”.

Julvärden André Pops, 46 år, är i dag programledare på teve och har tidigare bland annat varit ordförande för FPU som yngling men kastar sig nu ut på okänd liberal hockeymark igen.

– Jag hoppas att mina erfarenheter från den sporten och min förmåga att nå ut, även till en lilla människan, men också att jag är man, ska kunna göra skillnad i Europaparlamentet. Jag kan artikulera, säger han.

Pops nämnde brexit som hot mot EU-samarbetet. Han nämnde också vikten av att gemensamt arbeta med klimatfrågan och för att skapa okej villkor på arbetsmarknaden i hela EU. Vi måste försvara friheten!

Pops plan är att utnyttja sin position som folkkär programledare i teve i valrörelsen. Ett mål är att få fler att rösta.

–Det är viktigt att man lägger sin röst i Europavalet. Samarbetet i Europa gör individen friare, Sverige rikare och vår omvärld tryggare och gör det möjligt att lösa stora problem över gränserna. Vi måste samarbeta mera, inte mindre.

Liberalernas partisekreterare Mats Nyström beskriver Pops som en ”tuff man men också inlyssnande”.

– När trenden i Europa har varit en kraftig tillbakagång för folkpartistiska partier, så står svensk mittenpolitik redo i Bryssel. Pops är vår man i Europa.

Liberalerna har för närvarande tvenne mandat i EU-parlamentet, rapporterar Sportbladet.

Se honom berätta om sin EU-kandidatur i klippet nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *