Vårdopp i Katrineholms vackraste fontän – badklåda och sangria för hela familjen

Nu när vårvärmen kommer är det förstås många som vill svalka sig i det kalla badvattnet i landets fontäner. Katrineholm lockar många badsugna familjer och annat löst folk. 

Den senaste tiden har en fontän i Katrineholm blivit mycket populär bland badare och semesterfirare som ska ta ett dopp. Här kan man njuta av utsikten över torget men även av alla farliga fågelparasiter i vattnet som man kan bli sjuk av.

Mötesplats

Det är snart februari och flera filurer har redan badat i den vackra fontänen “Bäcken rinner åter längs Köpmangatan” . Det har blivit en populär mötesplats och en kulturens smältdegel där folk från hela Katrineholms kommuns hörn och vrår träffas och umgås oavsett vilka hinder som annars finns. Man kan se att både smutsiga typer från arbetarklassen möter folk från finare områden även om de flesta givetvis är ekonomiskt utmanade.

Kalas-klåda
Kvinnans nya klåda visades upp för alla närvarande. Foto: privat.

-Jag brukade tvätta mig i fontänen på torget för två år sedan. Det var helt enkelt för att jag hade en klurig ekonomisk situation och jag sparade pengarna som vattnet kostade. Det var först förra veckan som jag fick en så fruktansvärt ont. Jag ringde 1177 på en gång och de trodde att det berodde på badklåda, berättar en som vågat sig ut för ett dopp tidigt i år.

“Utslagen av utslag”

-Det var vidriga utslag som kliade något fruktansvärt. Det var massor av röda prickar över min kropp vilket fick mig att se ut som Panduros logotyp, du vet där man köper piprensare, skattar klåd-käringen som Berit skämtsamt kallas.

När det blir lite varmare hoppas Katrineholmsborna att turister ska lockas till denna unika badplats, mitt i centrala delarna av metropolen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *