Så ska svenska domedagssekter upprätthålla medlemmarnas förtroende

De svenska sekterna har vid upprepade tillfällen utlyst nya datum för domens dag utan att den dagen kommit. Den nya devisen lyder, enligt pastorer att “Ett, två, tre, på det fjärde skall det ske, på det femte gäller det, på det sjätte smäller det”.

De svenska sekterna har kommit med ett gemensamt handlingsprogram för att återupprätta det dalande förtroendet för deras profetior. Den portabla PDF-filen innehåller flera punkter såsom trolleritrick och extraordinära lampeffekter för att rekrytera nya medlemmar samt nästa generations hjärntvättningsredskap och hjälpmedel. Kända sekter som skrivit under är frimurarordern, murbrukarna, nya anhängare av korpelarörelsen, Ung Vänster med flera väckelserörelser. Konflikt uppstod då murarnas fackförbund Byggnads tycktes vara motvilliga till frimureri men nu är alla strypta och friden återställd. En stor förändring för att locka medlemmar är att Frimurarna sänker åldersgränsen från 21 till 12.

En huvudanledning till det dalande förtroendet till domedagssekterna tycks vara de ouppfyllda profetiorna. Murbrukarorden är en sekt som sagt flera datum för domens dag, fem gånger, sen starten i början av förra sekelskiftet.

-Ett, två, tre, på det fjärde skall det ske, på det femte gäller det, på det sjätte smäller det, säger pastor Stanley och kombinerar explosiva munhåleljud med flaxande överarmar.

-Det är så klurigt med datum ty så många kalendarier finns det att välja på, jag säger bara lunisolarkalender, aztekkalendern, babyloniska kalendern, bahá’íkalendern, solkalendern, bysantinska kalendern, buddhistiska kalendern, franska republikens kalender, gammalgrekiska kalendern, gammelnordiska kalendern, metons cykel, mensens cykel, gregorianska kalendern, japanska kalendern, judiska kalendern, julianska kalendern, kinesiska kalendern, mayakalendern, muslimska kalendern, månkalendern, persiska kalendern, romerska kalendern, sakakalendern, julkalendern, sovjetiska revolutionskalendern, svenska kalendern, zoroastriska kalendern, kurdiska kalendern, den antika egyptiska kalendern… Ha lite förståelse att det kan inte bli helt rätt varje gång. Men när vi väl träffar rätt blir det riktig helvetesdystopi. Murbruk ska spruta överallt.

Det här var den första pansektuella samarbetet över sektgränserna för sektens över- och kvarlevnad i en upplyst värld. Frisinnade kristna, rymdvarelser och maoister går hand i hand för att ta tillbaka världen och rädda oss från dagen det är försent. Murbrukarna har värmt upp i lederna med spadar och annat. Håll koll eller skadas. De har ett samhällsansvar att förvalta. Tag er i akt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *