Man i Bollnäs fick springmask – började gå baklänges av oförklarlig anledning

En 75-årig bonde boendes på en bondgård utanför Bollnäs har utsatts för ett allvarligt angrepp av springmask baktill, rapporterar en lokaltidning. Han tyckte först att det var lite småskönt men senare dök det upp ett större problem – han kunde bara gå baklänges. “Det blev som en spärr”, säger han.

Vi på Kuriosakuriren kan idag rapportera det hälsobesvär som en Bollnäsisk bonde upplevde efter att han hade bökat med grisarna en lång dag på jobbet.

-Vad nu, kan jag inte gå, tänkte jag. Kan jag inte gå? Kan jag inte det? Men sen gick jag åt andra hållet och det gick nog bra men man skulle ha ögon i nacken, va?, säger bonden när vi ringer upp honom.

Han är den femte generationens grisbonde och har haft besvär med springmask tidigare men aldrig med likartade konsekvenser. Mannens lokala vårdcentrals råd var ta något piller men grisbonden ville fortsätta arbeta.

-Jag stormade ilsket ut från lokalen men det gick inte så fort. Springa med ryggen före är riktigt klurigt ibland skrattar han högt åt sitt eget misslyckande.

Läkare vi pratat med tror att maskarna har spelat hans nervsystem ett ordentligt spratt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *