Mobillådan är årets julklapp

Sedan urminnes tider, 1988 och framåt, har branchorganisationen Svensk Handel utsett en julklapp som varit extra aktuell. Och aktuell är verkligen årets present som redan nu har fått konsumenterna på fall. Årets julklapp är som väntat mobillådan, som har toppat flera önskelistor i veckorna. 

MOBILTELEFONI. I den omåttligt populära mobillådan stoppar samlingen sina nallar (reds. anm. mobiltelefoner) för att det är båd’ kul och trendigt att ha den liggandes så alla kan se vilken modell och ras ens mobiltelefon har. Den finns i affären för hundra kronor och fungerar som bättre förvaring än burk eller plan yta.

Svensk handel menar att aktiv mobilanvändning blivit fett otrendigt och att människor reflekterar mer över hur mycket dessa attiraljer används. Därför har den passiva mobilanvändningen blivit en kraft att räkna med. Under middagen skall sällskapet läsa tidningen och inte stirra dött i pc:n eller mobilens fula ljus (obs snart kommer Kuriosakurirens årskrönika i pappersformat (HÅLL TILL GODO)).

Själva lådan måste köpas i affär men det går lika bra att stoppa mobiltelefonen i hink eller annan behållare, så som bunke, så länge förvaringen köpts i affär.

Petros åsikt

Vår huskonsumentupplysare Petros är nöjd med julklappen och menar att den skiljer sig från tidigare julklappar som fått utmärkelsen årets julklapp. Samtidigt är många som inte har Petros goda smak och omdöme öppna med sin mobillådskritik och kräver en ny sak till julklapp som är en riktig pryl, till exempel Iphone med trippelkamera.

Varning för nostalgi: nedan ser ni tidigare julklappar, år för år.

Våra artiklar om “årets julklapp” 2017 och 2018 följer också nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *