ABF stoppar studiecirkel efter att deltagarna försökt riva stället

Efter en rad incidenter förbjuder nu ABF Huddige den dans- och teatergrupp som vandaliserat lokalerna med sågar och spikpistoler på sistone. Nu avslöjas även gruppens planer på framtida aktioner för att krossa det föraktade studieförbundet inifrån.

Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) tänker inte låta performance art-sällskapet som slagit in ABF-husets vägg och soffor (med tillhörande soffbord) med rivningskula och såg vara kvar i deras lokaler. ABF som får 445 440 100 kronor i statsbidrag drar också in deras verksamhetsstöd och vill dessutom att de ersätter skadorna de förorsakat.

-Stick och brinn vrålapor, säger medarbetare på ABF Huddinge till dansgruppen.

ABF-biträdet berättar vidare:

-Vi upptäckte oenigheterna när det dånade och hackades på andra våningen. Skakningar hade rapporterats av andra mer skötsamma studiecirklar. De var i färd med att söndra bjälkarna i det anrika ABF-huset. De höll på med brottning/dans på plan två.

En patrull skickades upp för att rannsaka aktiviteten som utåt såg ut som en studiecirkel men inuti var något mycket värre. Utanför hissen var den dammiga miljön påtaglig och våningen i övrigt avspärrad. I den höga ljudnivån kunde spikpistolsväsen och muntra tjut höras. Spritt över golvet låg miljöfarliga avfall, asbest och PCB etc. Efter att förstärkningen anlänt till den berörda kurssalen kunde rivningsförsöket hindras. Efter en konfrontation skingrades mötesdeltagarna. En vecka senare var de tillbaka i samma lokal med verktyg. Denna gång avbröts de tidigare och nekades inträde. De utvisades senare och fråntogs lokal och bidrag.

På svarta tavlan i ABF-rummet fanns också performance-gruppens kommande möten, som alltså inte blir av, uppskrivna. Bland studiecirkelns planerade aktiviteter fanns stormning av ABF-husets entré 13/11, stenkast och fönsterbyte 20/11, rivning genom kontrollerad sprängning 27/11, landbandy inomhus 4/12 och sanering av ABF-husets rester 11/12. Det har även ryktats om att gruppen tänkte våldgästa ABF nattetid och sova över. Nu ska ABF polisanmäla gruppen för skadegörelse även fast skadorna på lokalen var försumbara. Detta är bara en i raden av skandaler som på sistone har skadat ABF:s rykte.


ABF:s nya skönhetstävling FRÖKEN SVERIGE 2020, kommer inte påverkas av incidenterna. Anmäl ditt deltagande nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *