Instagram censurerar Danmarks rikssvapen – “för sexigt”

Danskarna är med rätta upprörda över Instagrams policy för nolltolerans mot avklädda herrars heta kroppar. Detta efter att Gorms inlägg med danska kungahusets vapensköld tagits bort från den populära bilddagboken enbart för att sköldbärarna visade upp sina kroppar med klubbor.

ADERTON PLUS. Det är de sköldbärande vildmännen på Danmarks kungliga vapen som hamnat i blåsväder (och då talar vi inte om att kläderna blåst bort). Med snärta kroppar och god fysik slår de vakt om danska staten och kungamakten. Men dataföretagen är inte lika glada. De håriga vildmännen, beväpnade med klubbor, sägs ha både sexuella under- och övertoner.

När danska monarkiaktivisten och kroppspositivisten Gorm publicerade vapnet online blev det genast nedtaget av moralpolisen på webben. Inlägget plockades bort och Gorm stormade ut från rummet och smällde i dörren. Gorm som bara ville visa sin stolthet över de smäckra kroppsformerna och sitt lands suveränitet (sic!)(Gorm syftar inte på sitt lands självständighet utan på sitt lands braighet (sic!) (reds. anm.))).

Kuriosakuriren vågar visa ocensurerade sanningen.

På platsen där Sveriges riksvapen har två lejon har Danmark istället två stycken dominanta herrar med klubbor/racket för närstrid. De beskyddar danskarna samtidigt som de har en inbjudande hållning.

Nu kräver många danska aktivister mindre censur av den manliga avklädda kroppen i propagandan på datorns Instagram-sida.

Bilden av vapnet har enligt internet ”för mycket bar hud eller sexuella undertoner”, alltså “för sexigt” vilket har lett till den hårda censuren.

Förra månaden rapporterade Kuriosakuriren om att skolväsendets pornografiska kombattant – porrfiltret, som kritiserats efter att det censurerat flaggan tillhörandes den latinamerikanska staten Belize. Röster har lyfts, både för att skydda minderåriga och äldre från den nakenhet som finns på nationers flaggor och symboler, samtidigt som koket (kokande ilskan) från de som menar att nätet går för långt när Danmarks stoltaste symbol försvinner med denna hänvisning till lättkläddhet. Även den erotiska statyn av den lille havfrue har gått samma öde till mötes i cyberrymden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *