Kvinnor utan smink ser ut som män

KOSMETIKA. Ny studie fastslår! Kvinnor utan ansiktsmålning påminner allt mer om män till utseendet! Man har kollat på kvinnor utan smink och kommit fram till att likheterna med män blir mer framstående. Att män gillar naturliga tjejer kan därför härledas till homofili. 

Eye-line, puder, penna och stift. Så brukar det heta hos kvinnor. Kosmetikaprodukter som brukas för att tillfredsställa sin omgivning. Vi blir glada. Liksom sprudlande och belåtna. Och tro nu inte bara det är smink som skiljer män och kvinnor. Forskning har påvisat att det finns stora skillnader i temperament och kroppshydda. Kvinnor är dessutom små, om man ställer dem bredvid män. Utan smink får kvinnor pyttesmå ögon och ser jättetrötta ut, som om de varit uppe natten och passat småfolk. Runt munnen herpes. Män kan bli helt ställda.

Strängnäs stift.

Men nu börjar det forskas på området. Detta efter att en man tittade in i ett fönster på en kvinna som sov och såg att hon inte bar kosmetika på ögon, kinder, läppar, höfter etc. Detta gjorde att mannen, vi kan kalla honom Xerxes eller bara vår vän Bartolomeus som han heter egentligen, den gamle tjuvkikaren. Förfäran! Så kände han i varje fall. Och förundran och undran, osäkerheten av att inte kunna utpeka om personen var man eller kvinna, hane eller hona. Man kunde inte se det på bara ansiktet, skrev Bartolomeus ner i blocket han brukar anteckna sina fönsterbetraktelser i, gluttarhäftet. Årsboksslutet ska ges ut på eget förlag. Egna teckningar utlovas. Åter till ämnet för denna populärvetenskapliga artikel. Simone de Beauvoir! Merci! Le Deuxième Sexe! Voyeur Xerxes! Och sen utropar vi à votre santé!

“Man födes inte till marsvin – MAN KÖPER!”

Så sa Simon, en grabb på samma gata. Han är småbusig och tog efter Simone! Parafrasera som det heter på vetenskapligt språk med en sådan självklarhet som att gå till djuraffären. Det faktiska citatet är som följer:

“Man föds inte till kvinna, man blir det”

En feminismens förgrundsgestalt sa så. Simone hette hon och röstade på F! och hade orakade armar samt bufflade och stångade sig mot männen. Men hur blir man kvinna, hojtar du till? Svaret stavas:

K

O

S

M

E

T

I

K

A.

K-O-S-M-E-T-I-K-A. Skriv ner i veckans ord-boken.

Med detta hjälpmedel kan man få kvinnoögon och kvinnomun med mera och därigenom bli en naturlig kvinna, detta på konstgjord väg. Men är det verkligen ingen skillnad på män och kvinnor, undrar du? Inte på håll och utan målning. Man kan se skillnad på form och figur men det blir allt mer sällan. Män ska ha byst och smörja in ansiktet, likväl. Varför får männen ingen uppskattning för det? Det råder inte konflikt mellan könen men stämningen har hårdnat en aning.

-Det är lite tjejerna mot killarna, säger Kaja, hustru till Kaj sen 40 år tillbaka.

Kändisar utan smink – det roligaste du sett

De kvinnor som setts i offentligheten ser oftast heltokiga ut utan smink och kläder. Bilder finns att se på MSN Nöjes hemsida. Många goda skratt utlovas. De ser ut precis som sina manliga kollegor och det skapar vis förvirring upp i pannloben, kan expert uppge. Du kommer ‘reagera starkt’ för att använda riktigt journalistiska ordalag.

Nu till musikaliska inslaget som blir ett allt vanligare inslag i populärvetenskaplig skrift.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *