Flexbert ryter ifrån efter vår artikel: “ser inte det roliga i att skämta om trafiksäkerhet”

NU BÖRJAR DREVET! I ENA RINGHÖRNAN – KURIOSAKURIREN! I ANDRA RINGHÖRNAN – SJÄLVASTE FLEXBERT! DOMARE – NI LÄSARE! LÅT BRÅKET BÖRJA!

Bråkets bakrund är som följer: Kuriosakuriren publicerade en artikel om trafiksäkerhetsmaskoten Flexberts fruktansvärda leverne. Reaktionerna lät sig inte vänta vid bråkets övergångsställe. I en kommentar på Kuriosakurirens Facebook-sida svarar Flexbert följande

“Hej!
Vi ser att ni skriver att Flexbert inte har någon reflexväst själv men det är för att han är självlysande vilket man kan se på blänket i hans svans.
Vi förstår att detta är tänkt som humor, men vi ser inte det roliga i att skämta om trafiksäkerhet och liv på detta sätt och ser gärna att ni tar bort detta inlägg. Tack.
Vänligen men bestämt, Flexbert”

Eller läs skärmdumpen nedan:

Flexbert försöker tysta och kontrollera fria medier med hjälp av sitt påhittade känsloliv

Först rättade lättkränkta flexitarianen Flexbert oss för att vi inte visste att han var självlysande. Vi på Kuriosakuriren ber om ursäkt för det, dock visste vi inte att ‘självlysande’ innebar gult. Är det därför han har solglasögon, för att han bländas av sig själv? Vi begriper inte heller varför han har kläder på sig om han är gjord av reflexplast. Flexbert är fruktansvärt lättkränkt och humorbefriad som inte “ser det roliga i att skämta om trafiksäkerhet och liv”. Och vi tar inte bort inlägget eftersom vi är riktiga journalister som tror på konsekvensneutral journalistik. Vi tänker inte ta hänsyn till att en fiktiv filur som betett sig regelvidrigt blir ilsk när vi granskar hans privatliv. Men hans privatliv är av allmänintresse! Han är en offentlig Flexbert och flexar runt i offentligheten och bär då också ett ansvar att använda reflexer men naturligtvis inte skada barn. Det är vidrigt, anser vi.

Vi tar inte tillbaka något utan vill bara trappa upp bråket! Ni ber oss att ta bort inlägget men vi har ett publicistiskt ansvar som går före Flexberts ilska, våra läsare måste få reda på sanningen om hur vår stora förebild väljer att leva sitt liv. Om ni inte accepterar våra publicistiska beslut så kommer vi ta till rättsliga åtgärder.

Med ilskna och bestämda hälsningar

Allan den Store, chefredaktör för Kuriosakuriren

Läs artikeln som bråket startade med här: 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *