JUST NU: Här är årets julklapp 2018

Sedan urminnes tider, 1988 och framåt, har branchorganisationen Svensk Handel utsett en julklapp som skulle vara extra aktuell. Och aktuell är verkligen årets present som redan nu har fått konsumenterna på fall. Årets julklapp är, som väntat värmepistolen, som har toppat flera önskelistor i veckorna. 

Årets julklapp 2018 sågs på förhand som en kapplöpning mellan presenterna Listerine, bultsaxen och homoadoptionen men sen kom chockbeskedet. Utmärkelsen årets julklapp, är varje år ett tecken på att juletiden närmar sig med (snö)stormsteg. Som oväntat blir värmepistolen årets klapp när HUI Researtschje-företaget utsåg julklappen. Nu väntas värmepistolsinköpsstatistiken nå nya höjder i och med den nya framgången.

“En oförglömlig present”

-Värmepistolen är perfekt både för honom, som vill showa, och henne, som behöver hårfön. Det är naturligvis med tanke på årets stora skogsbränder och den oro det skapat som vi valde värmepistolen. En dålig eld kan bara stoppas med en bra eld, säger Petros löst ansvarig på Svensk Handel.

“Vill vara en blåsslampa”

Han ser också att julklappen säger något om den tid vi lever i.

-Den säger något om vår tid i det att den är enkel att ta med sig. Värmepistolen är perfekt att ha när du vill avge ett varmt flöde av varmluft och samtidigt dåna jättemycket. Den vill vara en blåslampa men är ännu lite hetare.

Petros har en sjuklig drift att starta eld och med värmepistolen kan han anlägga bränder. Värmepistolen har förenklat hans arbete och inte minst effektiviserat det. Kraftigare modeller värmepistoler har temperatur på runt 760 °C vilket lär vara tillräckligt för att skapa en julstämning. Vattenpistolsslagsmålet kan urarta rejält och bli riktigt minnesvärt med årets tillhygge!

-Med värmepistolen är det bara, att hälla ut sirapen på uthuset och spruta och schwosch (reds. anm. gör ljud med munnen) och sen fattar det eld! En gång brände jag ner hela stora alvaret. Är du allvarlig, frågade de, har du problem? Jag vill bara att alla ska känna sig varmt välkomna.

Han höjde rösten något. Petrus var i början av 00-talet lokalkändis under namnet ‘värmepistolsmannen’, av att han gick runt och sprutade värme hejvilt. Lekte rövare. Nu har han lagt den tiden bakom sig men hoppas i och med utmärkelsen få intresset väckt på nytt igen.

Stor uppmärksamhet

Bland tidigare prylar utsedda till årets julklapp finns mössan, lådvinet, dvärgen och surfplattan, med flera och kampanjen får mycket uppmärksamhet. Vem vill du ge en värmepistol? Dela inte med dig på Facebook för det ska vara hemligt.

FOTNOT: Värmepistolen bör hanteras av en vuxen. Branchorganisationen Svensk Handel tar ansvar för skador.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *