Allan dumpar skrot i naturen

HEMMA HOS-REPORTAGE. Vi besöker Huddinges andliga ledare Allan den Stores hem och följer med honom efter att det tog slut mellan honom och KD:s partiledning. Vi besöker Allans bostad.

Vi får följa med Allan en helt vanlig tag på sin nya tjänst. För att få vara med en hel dag med Allan måste vår reporter ackrediteras vid entrén men efter det kan pressen röra sig förhållandevis fritt på Allans boyta. Vår reporter han sovit sovsäck på Allans hallgolv. Allans residens är ett stort, ensligt trevåningshus utan fönster. I källaren ryktas Allans kritiserade klinik finnas. När klockan slog morgon snubblade Allan över den tysta kroppen på golvet och sen sa att det var till för det. Allan klarvaknade och ursäktade sig inte, så som en gentleman.

-Det var till för att jag skulle snubbla, det var roligt, fnös Allan kallt.

Allan häller i sig hinkvis mannagrynsgröt varje morgon. Söndagar är inget undantag. Svenskar gillar politiker som talar långsamt och äter gröt, sa Haggen en gång. Intervjuobjektet i det avsnittet av Gäst hos Haggen som var Palmen som svarade att han äter filmjölk och pratar hastigt i förbifarten sådär. Allan mindes sin rolls som kommunfullmäktige (kd) i Huddinge (innan uteslutningsärendet efter abortskandalerna).

-Då var det ingen filmjölk och jag har inte rört det sen dess.

“Är fri från fil, fri från fil, fri från fil”, började Allan skandera vid matbordet. Vi misstänker att Allan gör sig till för att Allan har besök men Allan överröstade reporterns tanke.

“Fri från fil!”

Slagord.

Allan öste ur sig slagord hela morgontimman.

-Om jag säger kata så säger ni pult! Kata-pult! Katapult, ropar Allan den Store.

Allan den Store har haft slagorden i kroppen sen förra hösten då Allan ställde till med flera torgmöten och höll tal i Sjödalsparken, Huddinge, som senare tog honom ända till kommunfullmäktige för KD. Allan har kvar en trång t-tröja med sin valslogan “LÅNGT FRÅN LAGOM – RÖSTA PÅ ALLAN?”. Nu, efter uteslutningen, fördriver Allan tiden genom att göra experiment, böka med grävmaskiner på grönytor samt utföra sin nya plikt.

-Idag ska jag utföra min plikt, säger Allan.

Allan kanaliserar sina budskap från änglar och skriver ner dem i sitt nya Allan-epos. Det senaste gudomliga budskapet var att göra sig av med skrot, vilket Allan har sagt, men också gjort.

Allan drog på sig galoscherna och gav sig ut i Huddinge med sin skottkärra. Allan brukar retas med förbipasserande på gatan då Allan går från hus till hus och tar allas skrot till sin kärra. När Allan knackat på alla dörrar och fyllt hela skrotkvoten för dagen och Allan gick sitt kos till vattnet utanför innerstan. När hela Huddingedelegationen nått Mälarens strand hällde han i all plåt och plast i Mälarens vatten.

-Jag utför bara min plikt, säger Allan.

Allans nya leverne efter politiska livet har väckt viss missunnsamhet emot Allan som tagit sig i form av osaklig kritik. Miljömänniskor som vill värna badstränderna har skrivit en tillsägelse till Allan den Store. Allan sover 15 timmar varje dygn, annars utlovas ilska.

-Stålet tål vattnet och vice versa, säger Allan innan han kör ut oss.

En reaktion till “Allan dumpar skrot i naturen

  • oktober 23, 2019 kl. 10:01 e m
    Permalink

    Bra gjort Allan

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *