Avslöjat: Joakim “Jockiboi” Lundell blir julvärd i SVT

På dagens presskonferens i  TV-huset, beläget i Stockholm tillkännagavs vem som skulle få det åtråvärda uppdraget att guida omkring fyra miljoner svenskar genom Sveriges Televisions julsändningar. Den samlade presskåren blev knappast förvånade när det visade sig att den omåttligt populära underhållaren, författaren, musikproducenten och ungdomsfenomenet Joakim “Jockiboi” Lundell, känd för sina hemmagjorda musikstycken, fick uppdraget. “Jag ska visa Sverige den folkära Joakim”, säger han till TT.

Den purunga programledardebutanten Joakim Lundell i högform med en av alla hans små däggdjur som han, enligt uppgift, samlar på.

Det blir alltså Joakim Lundell, tidigare känd under pseudonymen Jockiboi, som blir värd för SVTs sändningar på julafton. Han är mest känd bland unga av idag som en mångfacetterad musiker med flera hits såsom “All I Need” (“Allt jag behöva”), “Monster” (“Odjur”) och klassikern “Utan dina andetag” (“Without your breaths”). Men han har också en annan sida som programdirektörerna på SVT också vill åt. Han har nämligen en egen televisionskanal på internet där han programleder kortfilmer med hyss och annat kul från sitt hem med bravur och flera ungdomar tittar på detta varje vecka.

Ska locka ungdomen till SVT

Jan Helin, programdirektör, menar att Joakim Lundells främsta uppgift blir att locka “facedown-generationen” som SVT i mångt och mycket gått miste om till just Sveriges Television.

-Vi lyckades väldigt väl med att locka en ung publik till Aftonbladet TV – public service har en stor utmaning med detta. ✓En stor utmaning ✓”Detta kommer vi inte ångra” ✓Du kommer inte tro vad på det som händer sen, säger SVT-direktören och Aftonbladets före detta chefredaktör Jan Helin till TT.

Ska spela “All I Need”

Joakim ser annorlunda på värdskapet.

-Jag vill mest visa alla en annan sida av mig. Den folkkära Joakim. Det kommer bli mysig stämning och jag tänkte köra “All I Need” acoustic version i soffan, va. Sen ska man tända ljus och så också, va?, säger han och ger journalisterna ett gott skratt på presskonferensen, tidigare idag.

-Hundarna ska med i TV också, säger han sedan samtidigt som han plockar upp en liten jycke i sin famn. Den lilla krabaten ger ifrån sig ett lyckotjut samtidigt som journalisternas kameror ger ifrån sig ett öronbedövande smatter.

-Nu är man fan lycklig, ropar han, rapporterar internetsidan Svenska Youtubers.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *