Kullerbyttevandringen avbryts efter halva Huddingestråket – noshörningsälskare plåstras om

UTFLYKT. Kampanjen “Slå kullerbyttor i stöd för noshörningen Nelson” avbryts. Djurfantasterna skulle rulla Huddingestråket fram utmed Södra Stambanan mot kulturminnesmärkt järnvägsbro. Nu höjs röster för att backa de som backar Nelson som skadats i sympati för den skadade noshörningen. 

Insamlingen för att återuppliva Kolmårdens döda trubbnoshörning inställs. Intresseorganisationen Nelsons vänförening hade börjat rullningen i Sjödalsparken, Huddinge och var på väg mot centrala Stockholm till stor uppmärksamhet trots att själva insamlingen gick på knäna i likhet med kullerbyttemänniskorna som knäfuskade i sträckor.

Nelsons insomnande vid djurparken nyligen och vännerna ville göra allt de kunde för näshörningen med problem så som död. Man gav sig ut på vägarna för att synas och visa sitt stöd till den döda noshörningen Nelson. Man slog kullerbytterörelsen i omkring sex kilometer, en eftermiddag, tills man tröttnade och slog läger; man gav senare upp efter skav och smärtor. Syftet var att huvudet skulle göra ont, som på Nelson men man klarade sig inte hela vägen. Vissa hade tejpat på näshorn av elfenben och bar koppel. I likhet med de våldsbejakande djurrättsaktivisterna vill man sätta sig i bur, men denna gång vill Nelsons vänförening bli behandlade så som Nelson med kärlek, viltvårdare, mediabevakning och beundrarbrev.

På vägen stötte man på problem med vandringsstråket eftersom många inte visade hänsyn. VI FÅR LOV ATT AVBRYTA. Cykel- och bilbanor är inget för kullerbyttefanatikerna så nästa gång blir det på en annan plats. Inga fler vandringar för Nelson är i nuläget planerade, säger ordförande i vänföreningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *