Grahamsmjöl över halva golvet – inte längre

MJÖLSAMMANDRABBNINGEN. Allesammans har vi i vår äckliga ungdom gjort dumheter att ångra sås. Så som att vi tappat saker på backen och inte plockat upp utan sopat under mattan. Detsamma gäller mjölblandningarna.

Det är ett svårt problem för många mjölkonsumenter som nu kan få en lösning. Om du tappar vanligt vetemjöl över golvet och senare Grahamsmjöl på samma plats och det börjar blåsa kan det blanda samman den malda säden. Det är nästintill omöjligt att sortera manuellt och få blandningarna separerade.

-Jag äter mjöl varje dag så som det vore den första gången, säger Kaj, mjölnare.

Med den nya mjölsugaren kan du suga upp olika mjöltyper som sedan sorterar dem och lägger i burkar eller påsar, beroende på modell. Den består av en robothand som pillar i mjölet och en data som räknar ut om konsistensen är och centrifugerar innehållet.

Vi har besökt kvarnen där utrustningen redan brukas.

-Jag äter mjöl varje dag så som det vore den sista gången. Innan så använde vi svärd för att göra separationen. Grahamsmjöl är tyngre och faller till botten och då tar man fram klingan och hugger i mjölet, säger mjölnar-Kaj när han redan ätit mjöl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *