Dinosaurier i Sverige var bluff

TURISTFÄLLA. “En värld utav dinosaurier”, “Europas största dinosaurieutställning” – så har en ny attraktion i Småland marknadsfört sig. Detta trots att dinosaurier varit utdöda redan innan utställningen började. Nu stämmer flera besökare anläggningen för lurendrejeri.

Att dinosaurieparken A world of dinosaurs i Kalmar, Småland är en bluff fastslår nu forskare från skolor. Turistanläggningen tar mustigt betalt av lättlurade semesterfirande för att få se plastfigurer. Detta trots att parken marknadsför sig som en stor upplevelse med 130 levande skräcködlor. De har frestat besökarna på pengar men nu har de skojat för sista gången, kan besvikna gäster konstatera. Det blir inget ytterligare besök. 

“Grövsta bedrägeriet sedan Nigeriabreven”

På hemsidan lovar de även att attraktionen “Dinosaur ride” ska ge de yngsta besökarna en oförglömlig ridtur. Nu uppger flera vittnen att det hela rörde sig om plast på hjul, förklätt till ett större djur. När vi talar med föreståndare och män från parken erkänner de missen men säger till bedrägeriets försvar att riktiga dinosauriedjur redan är döda, vilket bör vara en skandal av större nyhetsvärde.

Det är inte bara moraliskt tvivelaktigt att luras på detta vis utan också olagligt, säger en jurist, Fido, vi talat med.

-Om bandyspelaren, Anders ‘Dino’ Söderholm, från Kalix bandy skulle öppna sin trädgård för allmänheten skulle han också kunna sälja in det som en ‘dino-park’, men han har en allt för stark moralisk kompass för att ägna sig åt sådant trams ty han har fullt med att sänka Luleåbacken på spelplanen med klubban och bollen, säger juristen Fido.

Vill varna andra

En av de missnöjda besökarna är den dinosaurietokiga kompositören Pappa Kapsyl, känd som “kungen av dinosauriepop”, som ligger bakom en det kritikerrosade albumet “Dinosaurielåtar”. Kapsylmannen har uppvisat sig själv på platsen flera gången och nu när han insett att allt är plast vill han varna andra. Han kommenterar sitt besök på anläggningen nedan i ett videoklipp han lät spela in.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *