Nu ryter SvFF ifrån efter jättemissen

En konflikt har blossat upp mellan Svenska fotbollförbundet SvFF och flera skolelever som gjort omdiskuterat projektarbete om idrottsförbundet. Nu kräver SvFF-ordföranden Karl-Erik Nilsson en offentlig ursäkt från barnen.

I ett skolarbete har ett gäng härliga sjätteklassare klistrat ihop fakta om svenska insatser inom herrfotbollen. Uppgiften var att undersöka ett valfritt ämne och dessa knattar valde ämnet fotboll. Flera bragder och medaljonger har det blivit sedan 1904 men bland utskrifter, anteckningar av tuschpennor och limkladd finns en jättemiss som nu upprört SvFF och delar av lärarkåren. Skolpojkarna hade nämligen skrivit “Svenska fotbollsförbundet”, något är helt fel, att böja ‘fotboll’ i genitiv. Det skall vara “Svenska fotbollförbundet” utan ‘s’, menar SvFF:s pampar.

I ett öppet brev på Svenska fotbollförbundets hemsida kräver Karl-Erik, ordförande man, en offentlig ursäkt från skolungarna efter deras uttalanden angående SvFF:s påstådda namn.

– Vi uppfattade att det inte bara var kritik mot det oerhörda olyckliga ordvalet i det här arbetet, utan att det också var kritik riktad mot en exceptionellt bra verksamhet. Det gjorde oss otroligt besvikna och upprörda, säger Karl-Erik till TT.

Enligt ungarna rör det sig dock om ett stort missförstånd, men experter pekar på att det rör sig om bortförklaringar.

-Vår lärare sa att det skulle vara så, säger skolungen Bartolomeus, som egentligen inte heter någonting annat.

Eleverna kommer nu få kvarsittning och 12 piskrapp vardera. Från SvFF:s sida väntar nu avstängning från nationalarenan utanför huvudstaden samt från alla landskamper (‘landkamper’ på SvFF-språk).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *