Så är det att komma ut som asatroende inom boulen

I början av året valde den svenska landslagsmannen Bengt, känd under pseudonymen Snorre Sturlasson, att berätta att han är asatroende. Då spelade han i Rotknölens Boule-klubb och valde att sluta med boulen. Efter några månader tog 79-åringen beslutet att fortsätta med sin boulessatsning.

Nu spelar han för “Stolta svenskarnas boule-klubb” och trivs med sitt liv. I en televisionsintervju under onsdagen med JLTV berättade Bengt om varför det dröjde så länge innan han vågade ta steget och prata om sin religösa uppfattning offentligt.

–Hur kan man ens vara asa-troende? Hur kan man tro på Oden, berättar han att många i den hårda omklädningsrumsstämningen sa under hans uppväxt.

“Offrade min skörd”

–Jag mådde jättedåligt, så klart. De kom på mig när jag idkade midvinterblot och offrade min skörd till alver. Jag försökte hålla mig undan från de teistiska diskussionerna och försökte gå in i mig själv i stället innan matcherna. Men så kom det till den punkten, när jag var 65 eller 70 år gammal. Jag grät och kom fram till att jag inte kan leva så här fram tills valhall.

Först berättade Bengt för sin familj att han var asatroende men sedan valde han att även bli offentlig med sin tro för resten av världen.

Kommande självbiografin

Man tänker att det måste finnas många asatroende boulespelare men det är ingen som har tagit kontakt med honom om det. Bengts självbiografi “Jag är Snorre” kommer i runskrift under kommande säsong.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *