Plocka fram näsduken – Järfälla Lokal-TV lägger ner efter 25 år

En hel värld har stannat. Nyheten om att vår favoritkanal har gått i graven. Trots rivaliteten mellan oss på Kuriosakuriren i Huddinge och er i Järfälla vill vi på uppdrag av chefredaktör Allan den Store beklaga förlusten. På Järfälla Lokal-TVs årsmöte tidigare i år togs beslutet att lägga ner verksamheten. 

TV-kanalen startades 1992 och blev med ens omåttligt populär. Redan året därpå kunde man se ett reportage om kungen och drottningens besök i orten – samma dag som det spelades in. Teknikens under! Och ett nytt tekniskt framsteg gjordes härom året med “Järfälla från ovan” där tittarna fick njuta av drönarfotografier av Järfälla. Det är nästan lika vackert som Huddinge.

-JLTV var långt före oss på Kuriosakuriren-TV och på många sätt har vi gått i era fotspår. Det är beundransvärt talade Allan den Store på Kuriosakurirens morgonmöte.

Spring i benen till kommunfullmäktige

Kuriosakuriren har hyllats för sin bevakning av politiken men låt oss komma i håg vad JLTV gjorde 1996. Då kunde vi följa Järfällas kommunfullmäktige i en direktsändning med endast 45 minuter fördröjning. Springpojkar sprang med banden mellan den politiska församlingen och TV-studion. Vilken bragd!

Knark mot förnuft

Med program som “JLTV-Nytt”, “Vinrutan”, “Gott o blandat”, “Svartvita godbitar” gjorde kanalen tidig succé. Och listan kan göras längre med det vilda ungdomsprogrammet “The real Järfälla” som inte sällan kompletterades med välbehövliga inslag från “Föräldraföreningen mot narkotika”.

1 Mars 2018 – Det sista programet! – from Järfälla Lokal-TV on Vimeo.

I programmet “Järfälla-profilen” kunde vi lära känna stadens celebriteter vilket också var välbehövligt då vi inte kände till dem sen innan.

Kuriosakurirens veckomagasin är ingenting mot ert DVD-magasin “Filmrutan” och “När det lider mot jul” var ändå väldigt mysigt, låter Allan den Store hälsa.

Tack för alla dessa år! “Stay strong!”

//Kuriosakurirens redaktion i Huddinge

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *