Massiv våg av organiserat tiggeri väntas drabba Sverige i veckan

Det har kommit flera rapporter om ett nytt fenomen från staterna har nått Sverige då tusentals ynglingar väntas tigga under den kommande tidsperioden. Det ska handla om ett lurendrejeri, i vilket barn som inte har några socioekonomiska problem utger sig för att vara döende för att få dina sötsaker. “Gå inte på fanskapet”, säger en expert på ämnet Amerikas Förenta Stater.

Tiggeriet är bara en i raden av alla traditioner som den yngre generationen tagit till Sverige. Denna gång handlar det om barn som hotar seniorer för att få snask.

Amerikaniseringen av Sverige är total och en vidrig tiggartradition väntas drabba flera svenska kommuner nu i helgen och nästa vecka. Medelklassungar som inte har några särskilda problem klär ut sig till fattigt folk med fula utstyrslar för att sedan gå från dörr till dörr för att tigga. Vanligtvis ser ungarna nästintill döende ut. Ungarna går ofta i klungor och har lyxprylar som miniräknare, data och bil.

Om de små kräken inte får det som de vill ha, sötsaker det vill säga, hotar de med att vandalisera hemmen. Vanligtvis handlar det om att kleta in byggnaden i bearnaisesås eller dylikt och tejpa upp banderoller med text vars innebörd handlar om snuskig älskog och därmed inte lämpar sig för publicering i den städade tidsskriften Kuriosakuriren. Vi på redaktionen har pratat med en expert på ämnet Amerikas Förenta Stater, Ronald, som egentligen heter något annat*, är kritisk till att denna våg av tiggare nått Sverige.

-Det finns två sidor av myntet. Den ena är att det givetvis är vidrigt att alla små medelklassbarn klär ut sig eftersom det är fult, pinsamt och förnedrande men samtidigt så är det ett ordentligt bedrägeri att fula barn utnyttjar folks godhet för att lura oss på vårt snask. Det är ett sådant vidrigt fiffel, säger han.

“Organiserad verksamhet som lurar äldre”

Inget nationellt tiggeriförbud har ännu trätt i kraft och han uppmanar därför folk att inte öppna dörren för bluffmakarna.

Vi på Kuriosakuriren har låtit producera denna affisch du kan placera på din ytterdörr så att de små kräken inte ens vågar sig in i farstun.

-Gå inte på fanskapet! Stäng dörren och visa vad som är rätt men tveka ej att kontakta polis när du tröttnat på bankandet. Det handlar om en organiserad verksamhet som lurar våra äldre och förstör vår stadsbild.

Han har tydliga belägg för att det ska röra sig om just ett bedrägeri.

-En gång spanade jag in några utklädda ungar som gick från dörr till dörr som jag då följde efter. Jag blev först förvånad när jag såg dem gå hem till större lyxvillor med simbassäng och inte mindre än två bilar parkerade på gården men sedan insåg jag att det handlade om en bluff. Jag kände mig lurad då jag trodde att jag hade hjälpt behövande, berättar han.

-Nu när de ringer på hos mig brukar jag öppna för att skrika att de förstör min stadsbild för att läxa upp dem små barnen. Föräldrarna har blivit så dåliga på att visa ungarna vad som är ett bra beteende den sista tiden.

Vi vet ännu inte om några åtgärder kommer vidtas på ett politiskt plan men det är väl bara att låsa in ungarna i små burkar och sätta på locket och skaka om dem.

Vi på Kuriosakuriren har låtit producera detta A4-ark som går att skriva ut för att sätta på dörren.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *