SL:s nya lockelse – kar

STOCKHOLM. Storstockholms Lokaltrafik vill locka till sig överklassen, frälsepersoner och adelsmän. Därför börjar man nu med kar! Baljorna kommer placeras på Hjorthagens busslinje för att frakta fint folk från de fina områdena till innerstaden. 

Nu kan man bada kar ombord på buss. Så påhittiga har man varit på SL idag*. Om man vill boka tid i karet på buss 55 kan man kontakta sitt lokala ombud. Endast de med rätt kontakter kan få de exklusiva platserna med utsikt över vackra Stockholm. Karet kommer fyllas med vätska och tömmas på helgerna. Målet är att locka bilåkarna till bussen med denna lyxiga bekvämlighet. Det är det borgerliga styret med MP som rattat fram förslaget och som sätter käppar i hjulen på bussen.

Men allt är inte kalas! Många vill trycka på ‘STOP’-knappen. Reaktionerna på beslutet är ilskna och många har vrålat in i vår telefonsvarare.

-Det är inte klokt!

-Man blir inte klok!

-Det låter inte vettigt!

-Det låter ovanligt obegåvat!

-Enfaldigt av Storstockholms Lokaltrafik!

-Trög kork på kontoret, SL?

-Det är helt oförståndig!

-Hur tänker de?

Så säger åsiktsmaskinerna Hadrianus, Ingemund, Julianus, Kaj, Lydekinus, Mindaugas, Nepomuk, Olaus, utan inbördes ordning när vi träffade dem.

*Sanningen: det är så påhittiga vi på kuriren var idag. Apoteksleveransen är sen och redaktionen arbetar därför inte lika effektivt. Allan har blivit bannlyst på apoteket i Huddinge efter kontroversiell incident med piska och måste därför åka ända till närliggande apotek för att få sina mediciner. Håll till godo, snart fyller vi på medikamentsförrådet och då blir det mer granskande artiklar igen.
Med ilskna hälsningar Allan, chefredaktör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *