Nytt förslag: Så ska man komma till rätta med bostadsbristen

BOSTAD. Unga ska flytta in i tunnor! Det byggs för få bostäder i Sverige, säger byggherrarna som har rätt i det. Men det byggs många tunnor! Fram till 2020 behöver ett antal bostäder tillkomma för att täcka Sveriges behov av hus – husbehovet. Idag fick sig politikfolket och byggherrarna på en snilleblixt som tar oss tillbaka till Antiken och den kyniska skolan. 

I år blev Sverige med 10 miljoner invånare. Från början, innan inlandsisen, var det bara omkring sex miljoner men sen kom alla barn och sen en massa turister och andra besökare som också bor i hus. När människor kommer hit tar de inte med sig sina hyddor, igloor eller hus, möjligtvis packdjur och tralla, men inte mycket annat. Många unga är utan boning och springer runt som höns med yrsel, men nu har lösningen kommit på hur unga ska få bostad.

Diogenes-metoden

Unga ska bo i tunnor, alltså cylindriska behållare. En ny form av bostadsbyggande kallas för Diogenes-metoden och kommer från Grekland. Inspirationen kommer från filosofen Diogenes som satt i en liten tunna och klagade inte för det. Han satt där hela dagarna, tvättade sig aldrig, luktade illa, kallades skämtsamt för jycke och var heläcklig, kort sagt. En tunna är lagom stor för en ungdom (ungdomar ser ut som små vuxna). Unga kan sova i lugn oro inuti tunnor, visar studier. Tunnorna går att stapla på varann för att bygga områden med tunnor, i vilka ungdomar bor. De är billiga att sätta ihop, vilket är bra för unga som inte fått ärva så mycket pengar än. En tunna som rymmer 50 liter kan helenkelt fyllas av en människa och det kan dessutom bli luft över.

Pratade osammanhängande

-Man kan väl inte bo i en tunna, ni trampar på tunn is, säger en kritiker till förslaget om tunnbyggandet.

En gång bodde vår kamrat Bartolomeus i ett oljefat men det blev ett eko och han fick rundgång i huvudet och har sedan dess inte varit sig lik. Han snubblade omkring och pratade osammanhängande i veckor.

-Klart man kan bo i en tunna! Kan man bada i badtunna kan man bo i botunna, säger Bartolomeus.

Tunnan är speciell i det att den kan rulla och därför fungera som transport åt alla dessa nyinflyttade unga män och kvinnor.

Ungdomen är ändå inte så mycket i hemmet utan hänger på nätet, intranätet, så därför är tunnorna perfekta. Tunnorna ska nämligen vara laggade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *