Svenskt ålderdomshem serverar talgboll

INVASIONEN. Äldrevården har nått ett nytt lågvattenmärke! Talgklotsmat till våra äldre som byggt upp det här landet med sina händer är enligt en person ovärdigt åt dem men de själva, åldringarna, verkar helnöjda med ister och talg.

-Det är för jävligt, man ska spara in så mycket och spara in på folk som levt i fattigdom och eländighet och byggt upp det här landet. Politikerna och cheferna borde ta sig ned på gräsrotsnivå för att se hur våra äldre faktiskt har det, säger Bill.

Radarparet med smeknamnen Bill och Bull var på studiebesök hos sina respektive mödrar och såg med förfäran vad som till middag serverades till patienterna. “Ring ring ring”, vrålade bespisningspersonalen för att locka till sig de äldre när det vankades matstund. Vännerna blev inte glada i maten med de var inte heller bjudna. Maten var inte för kräsna samkönade. Maten var för den den var lagad för.

-Vad fan är det här? Bollen var så hårt, täckt med nät och det smakade i princip ingenting, sa Bill till ingen.

Bollarna serverades på servis. Det är är ett servishem, spexades det men ilskan bara växte hos Bull.

Talgboll är ett riktigt hett energipaket för åldringar. De lär piggna till av energin och näringen. En äldrepatient brukar vråla om näring om nätterna, vilket påpekades flitigt av mattillredarna. Det var enkelt att mata dem med de fetthaltiga solrosfröna inbakade i talg och vete som fick en fast form efter tillverkning. Ister och talg tar man och sen stoppar man i fröer.

Det var en skev scen som utspelades när någon fastnade med ansiktet i nätet. Man ska tugga bort nätet innan man käkar bollen! Det är folkvett. Det är svårt att lära äldre damer hut. En uppläxning fick hon och sen var det över med bråkande för den här gången.

Uppmärksamheten kring talgbråket fick kommunens måltidschef att gå i taket. Många undrade också om det kan börja växa inom person när den äter så mycket fröer. Oron växer för många. Det är givetvis helt omöjligt att avgöra. Privata företag ansvarar för maten på såväl många av äldreboendena som på många boenden för äldre.

Bill har efter ilskan fått många brev från hemtjänstpersonal som enligt Bill stämmer in i hans upplevelse. Han hoppas att uppmärksamheten kan innebära förändringar.

– Det här är inte en företeelse som bara finns den är också på riktigt. Jag tror att folk har fått nog av att man sparar in på skolor och äldre, säger Bull. Säger du det Bull, fick han höra efteråt.

Även hemtjänsten börjar snart med talg om det blir över. Man gjorde en för stor beställning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *