Kuriosakuriren nekas presstöd

Kuriosakurirens redaktion får inget presstöd. Inga statliga pengar ska gå till vår granskande, grävande, rafsande och bökande journalistik. Anledningen ska vara en för dålig ansökan.

Efter att Kuriosakuriren ansökt om bidrag fick vi följande elaka svar från Myndigheten för press, radio och TV:

De vill att vi ska komma med uppgifter som inte finns och är krångliga för redaktionen att få som en massa intyg och handlingar som visar att redaktionen finns och sånt. Alla uppgifter hade de fått i e-posten tidigare. Skärmdump följer nedan.

ALL INFORMATION ÄR REDAN SKRIVEN I DOKUMENTET. KAN DU INTE LÄSA DYLSEKTIKER? ALLA ANSTÄLLDA ALLA SIFFERNUMMER… HAR DU DYSKALKILIN? HUR GÅR DET MED DEN?

Till och med, ytterligare, som gräddmjölk på mos hade tidningens ljuvliga chefredaktör Allan den Store kladdat ner sin namnteckning.

Det finns inget vi vidare kan skriva för att få pengar. Vi, alltså redaktionen, vill ha gratis pengar. Allan kräver gratis pengar. Vi tänker svara med en bild av Allan när Allan är ilsk så de får se att detta kan få konsekvenser. Innan 3 december gäller det att banka in det i huvudena på MPTR. Sedan skall Allan stöna och stämma staten på de pengar han, alltså redaktionen.

 

Syftet med det svenska presstödet sägs vara att främja mångfald och konkurrens inom dagspressen. Därav får vi inga pengar eftersom konkurrensen skulle bli sned eftersom Kuriosakuriren är helt överlägsen alla tidningar, även utan presstöd.

Presstödet omfattade år 2012 cirka 535 miljoner kronor. Av dessa pengar får Kuriosakuriren 0. Anledningen sägs vara att Kuriosakuriren inte var etablerade då men Allan är fortfarande besviken. Sedan skall chefredaktör Allan hota med att lägga ned Kuriosakuriren, vilket kan resultera i en större summa.

Och kom inte och säg att Kuriosakuriren är trams/satir och åla er på golvet! Vår genomgång visar att följande tidningar får pengar:

Allkristna homofobblaskan Världen Idag fick 4 723 500 penningar! Kommunistiska Proletären och Dala-Demokraten kammade hem 16 861 000 penningar, respektive 2 239 000, eller tvärt om, vänd på steken, vid förra utdelningen! Rasistiska Nationell Idag fick 1 679 000 penningar! Och värst av allt (TRIGGER WARNING/UTLÖSNINGSVARNING) Lokaltidningen Stenungsund fick 3 492 000 penningar! Artikeln avslutas med ett högt “VRÅL”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *