Flexbert tar “time out” efter anklagelser om reflexuella trakasserier

Trafiksäkerhetsvurmaren Flexbert (som PK-media såsom Flexpressen kallar för “reflexprofilen”) är i blåsoväder. I natt kröp och rullade krabaten omkring på landsvägar och skrämde bilister och hetsade cyklister. Tidigare har han slungat massiva mängder reflexer på småttingar.

Flexbert har varit ansikte utåt för svenska trafiksäkerhetskampanjer sedan 90-talet. Han har varit älskad av både stora och barn och genom åren har han fått fler att bära reflexer och därigenom också minskat organdonationerna. Inte nog med den kontroversen, för nu har dåliga saker framkommit som kan grumla det reflekterande och blänkande förtroendet för mannen.

Att Flexbert riktar sig mot utsatta grupper som barn, företag och bilister. Varje vinter idkar han flexibla informationskampanjer men i år har han helt tappat fattningen och tappat det helt och hållet säger man. Flexbert är urspårad. Dels incidenten som utspelade sig i natt när flexitarianen tog sig ut på vägarna för att belysa riskerna med att inte bruka reflexer. Rulla runt, skutt, ligg still och andra tricks har fått bilisterna och vän av ordning att se rött i samma nyans som Flexbertdjävulens kepa. #ff0000.

Även om filuren gör reklam för reflexvästar bär han ingen själv vilket har fått kritiker att ropa ‘dubbelmoral’ och ‘hög häst’. Man kan inte se Flexbert när mörkret lagt sig. Trots att han inte syns nattetid så är han en sann exhibihionist som gärna flexar sina muskler och blottar sin kropp på flexklubbar, och enligt uppgift ska det vara flexigt. Men trots detta olämpliga leverne kallas han av sin arbetsgivare för ‘barnens ljus i mörkret’. Vi uppmanar våra läsare att e-mjälla e-postbrev med klagomål till Momenta som anställer Flexbert på kund@momenta.se eller per fax 0200-331177. Flexa ut eller flexa in Flexbert är frågan. Utöver Flexbert har företaget ett dussin arbetare så svårigheterna att hitta en ny maskot lär vara små, nästintill obefintliga.

VARNING: FÖLJANDE STYCKE INNEHÅLLER KÄNSLIGA BESKRIVNINGAR AV HEMSKA ÖDEN.

Tidigare under höstvintern blev barn skadade när han delade ut reflexer. Enligt utredningen gömde sig Flexbert i myllret i rabatten för att, likt en flexbert i lådan, skutta upp och skrämma de stackars liven. “Vrål”, sa Flexbert. Flexbert kastade reflexband likt kaststjärnor som sågade sig in i läderhuden. Flera skrapsår, rapporteras det om. Efter att barnen börjat gråta spelade han en requiem på hans långa nos som fungerade som en flöjt. “Tut!”

-Det är något ingen ska behöva uppleva och groteskt och motbjudande och andra starka ord, säger Kaj, Kuriosakurirens huspsykolog.

Nu har händelserna lex-flexbert anmälts.

2 reaktioner till “Flexbert tar “time out” efter anklagelser om reflexuella trakasserier

 • december 7, 2018 kl. 12:42 f m
  Permalink

  Förstod redan i min ungdom att man omöjligen kan vara rikets coolaste näbbmus och samtidigt propagera för reflexer dagarna i ända. Till slut flög topplocket på kraken och ingen kan vara gladare än mig åt han nu får vara den coola, skejtande näbbmus han var ämnad att vara och inte längre någon påstridig säkerhetsvurmare som propagerar för korkade småungar vid namn Conny att deras hjärna visst kan göra skillnad i framtiden trots att en prematur bortgång i någon tragisk gatusopsmaskinsolycka hade varit en klar fördel för samhället och Conny, än att han nu måste stå på alla fyra och rensa takrännorna på just den skolgård som han en gång i tiden stötte på den glimrande Flexbert för första gången.

  Svar
  • december 8, 2018 kl. 11:32 f m
   Permalink

   Så jädra sant. Väntat så länge på denna dag.

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *