Kravaller när huliganerna vill att namnändringen tas tillbaka

Polisen har avfyrat tårgas och vattenkanoner mot de tusentals som protesterar mot att Elitserien bytt namn till SHL. Nu tänker polis ta till ismaskinen för att få tyst på skränandet.

Inför säsongen 2013/2014 bytte ligan namn till SHL (Svenska hockeyligan) och nu börjar huliganerna uppröras av förändringen. Anledningen sägs vara att kommit till punkt två i sorgens faser, ilska, efter att man slutat förneka och inte tro namnändringen är sann.

De som ligger bakom helgens våldsamma demonstrationer är flera olika firmor och huliganförbund som för första gången samarbetat för att de plötsligt delar samma intressen, att ta tillbaka hockeysporten. De är iförda gula reflexvästar så att de inte blir påkörda när de härjar och demostrerar på gatorna. Man bär skyltar och banderoller samt tänder på olika grejer med olika lyckat resultat.

En av dem som samlats på parkeringen intill Kinnarps Arena är Conny.

-Hej Conny, vi kommer från tidningen, säger Kaj till Conny.

-Ishockeyn är det svenskaste vi har som fått vara orört i hundratals. Ja, så länge isen funnits har vi vikingar lirat hockey. Men nu ska även vår nationalsport förvanskas med musik i förstärkare, tutor, blinkande skyltar, reklam, rökmaskiner… Det är en klump i kroppen som vill ut i och med detta härjande och demonstrerande. Om klumpen inte kommer ut nu ska jag ta till kejsarsnitt. Vi ska fan inte ha den totala sportupplevelsen i mitt kära foster… Fosterland!

Från förbundets sida tar de inte hänsyn till sportens historia utan vill bara tjäna pengar.

-Ett förtydligande av varumärket är ett steg i en långsiktig plan hur SHL ska utvecklas, vilket också innebär en översyn av manualer, regelverk samt styrning av SHL, heter det där.

Minsta personerna i sällskapet har skadats och alla över 170 har gripits i samband med stora protester i ishockeylador, enligt polis. Ett tillhygge har stulits från polis, byggnader i närheten av paradgatan i Jönköping har satts i brand och många busshållplatser och varuhus har stängts, rapporterar man.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *