Här är den kungliga hovleverantören av håvar

Håvtillverkaren Håvspecialisten har idag fått en utmärkelse från självaste hovet för sina fina håvar som används flitigt inom hovet. Man kan bara gratulera hedersbetygelsen, grabbar!

Både hoven och håven blir allt mer populär i denna svåra tid när man inte kan lita på någon längre, visar avhandling. Håv är ett nätredskap med styvt skaft som kungafamiljen brukar ta med sig på jakt. Familjen Bernadotte lever i palats och är en mycket respekterad familj så deras omdöme om produkter är mycket viktigt. Därför delar de ut klistermärken till företag de gillar, kunglig hovleverantör heter det. 

Konungafamiljens val av inhandel är viktigt eftersom de har ett storhushåll med många barn och barnbarn och de har storkök och försörjer sig själva med egna pengar. Pengarna kungarna och damerna tjänar heter apanage och är pengar de får för sin kompetens och sitt arbete för Sverige, genom att de sprider ett gott rykte om Sverige, som till exempel att Sverige har ett kungahus, som är ett gott rykte.

Håv är ett av familjens mest använda redskap, bestående av en påse av nät fäst vid en styv ram med handtag, har det kommit till väl användning. Nu prisas håven!

-Barnen håvar fjärilar, far och mor håvar fisk med fiskehåvar och barnbarnen lär sig också håva in apanage, heter det hos mannen på gatan som har hört om konungens håveri.

Den högsta utmärkelsen ett företag kan få är att bli kunglig hovleverantör som bevis på att företagets produkter eller tjänster är uppskattade av någon medlem av Kungafamiljen (ibland även flera). Hovleverantörskap beviljas av H&M-Konungen, Sveriges statschef, och hans omdöme är mycket respekterat eftersom han tillhör en respekterad familj. Andra, fulare familjers åsikter är inte viktiga. 

-Svenskt kungahus har alltid gillat påven, sa konungen, varpå han rättade sig och sa håven istället för påven.

Huruvida håven användes av ättlingen Gustav I håvade in storkovan av folkets arbete och guld är omstritt och det råder konflikt i akademikerkretsar för allt som händer nu med kungen och allt.

Förr, när man istället hade en hövding, hade hövdingens sin egen Hövdingleverantör av pinnar och tillhygge för att våldföra sig på andra hövdingar. Fjäsk och personkult är ju kult och har varit det i alla tider och Sveriges statschef är tillsatt för din kompetens och duglighet. Han kan håva om någon kan det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *