Sverigevänliga Pixiböcker väntas bli storsuccé

Pixiböcker för ynglingar har getts ut sedan 50-talet och sålt stora volymer. Nästa stora försäljningssuccé förväntas bli en bokserie med sverigevänliga historier. “Vi måste värna om våra traditioner och värderingar nu när barnen indoktrineras av Public Service”, berättar Konrad, författare till böckerna.
Spännande vikingatema.

Konrad är just nu krigare, engagerad i Sverigedemokraterna, men har tidigare arbetat på en förskola, därav intresset för barn. Han har länge haft författarambitioner och nu resulterar det i en barnbok som handlar om svenska värderingar.

Tröttnade på åsiktskorridoren

-Det är viktigt att barnen får lära sig riktiga, sunda värderingar. Alla barn jag snackar med genom jobbet är rejält trötta på all pk-tjafs som är för ungarna med mångfald och värdegrund, säger barnboksförfattaren Konrad.

I den nya bokserien finns många titlar att räkna med, såsom den blivande försäljningssuccén “Björn vill slåss för sitt land” och “Titta Conny, Fornminnen”  för de yngsta ungarna.

  

Svårigheter att ge ut boken

Det har dock inte varit enkelt att få ge ut böckerna och förlaget var, enligt Konrad, tvungna att censurera friskt i böckerna.

-De plockade bort alla ord som man sa på min tid och då var det ingen kalabalik. Två av mina böcker fick dock inte ges ut alls, “Akta dig, Kakan Hermansson kommer till dagis” stoppades och “Batikhäxan på äventyr” blev så censurerad att jag vägrade ge ut det som var kvar, säger Konrad till TT.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *