Sverigedemokraterna (SD) byter namn på partiet

Oppositionspartiet Sverigedemokraterna (SD) tar nu nya stormsteg för att komma in i den politiska värmen för att bilda det konservativa blocket till valet 2022. De har länge brottats med lågt förtroende hos kvinnliga väljare och därför har de dels strukit en del värdekonservativ politik och nu ändras även partiets namn för att locka kvinnor.

POLITIK. Under Sverigedemokraternas landsdagar i Örebro röstades förslaget om att utreda om ett nytt partinamn igenom. Namnbytet fick en överviktig majoritet bakom sig och den tillsatta utredningen var ett faktum. Nu är utredningen färdig med det nya namnet. Nya namnet är ny registrerat hos Valmyndigheten men förändringen ska ske successivt eftersom ett namnbyte är en dyr process. Nu ska alla papper med namnet på skrivas om. Likväl alla broscher, broschyrer och kepor med blåsippan och SD på.

Med det nya namnet vill tidigare SD visa sig regeringsdugliga och ansvarstagande. Syftet med namnbytet är att göra upp med den svunna tiden och på så sätt också närma sig de andra oppositionspartierna M och KD (Moderaterna). De vill bilda det konservativa blocket och ta makten senast 2022. Sverige, låter för aggressivt för de klassiskt borgerliga partierna M och KD. Det nya namnet är mer inbjudande. Nu väntas den gula stapeln växa ytterligare på stapeldiagrammen.

-Vi är beredda att ta ansvar för Sverige, säger partiledare Jimmie.

SD är enligt opinionen det största partiet hos landsbygdsmannarna över 40. Med det nya namnet vill de göra sig mer attraktiva för unga kvinnor. Förkortningen SD försvinner och initialerna MP ska fråntas Miljöpartiet som det är för otrendigt att rösta på. Kanske kan förväxlingen i att SD nu kallas MP också locka över Miljöpartistiska sympatisörer. Det hoppas i varje fall partiledningen bestående av kvinnokännarna Jimmie, Sven-Olof, Björne, Peter m.fl. på. Nu har de förlåtit för de inskränkningar i aborträtten, den sambeskattning, den samvetsfrihet och allt de andra de föreslagit som qvinnorna inte diggat. Som sås uppepå kommer ett partinamn som funkar för alla, oavsett kön. När SD blir MP ska de inte längre ses som en så kallad kvinnofälla (jämför med rävsax).

-Snart är de urbana kvinnorna våra, säger de nya Manslemsfodralspartisterna i sitt pressutskick. Ledningen sägs vara säkra på namnbytets förträfflighet och meddelar att de gärna säger det fort flera gånger.

Det är främst kvinnoförbundet SD-kvinnor (de som drivs av kärlek) som varit pådrivande i utvecklingen. Alla är dock inte nöjda med nya namnet. Riksdagsledamot Markus Wiechel kallar loggan för “på tok för apig” i en chatt, uppger tidningen Får Jag Lov, enligt vår flitiga tidningsläsare Kajan. De som graverat Sverigedemokraterna i plaketter och sten tycker också att allt deras arbete varit onödigt. De med brännpenna säger samma sak, enligt P4 Sjuhärad. Alla är dock överens om att detta är början av en ny era i inrikespolitiken. Nu när de är Manslemsfodralspartiet (MP) ska toppstyrningen av partiet ses över.

Namnbyten är inte ovanliga i Svensk politik. Bondförbundet blev Centralpartiet, Frisinnade Folkpartiet blev Liberalisterna, Moderata samlarpartiet blev Nya Moderaterna, Kristen demokratisk samling blev Kristdemonkratiska samhällspartiet, vpk blev v och såssarna blev Socialdemokraterna. Snart kommer Miljöpartiet också byta namn, hotar de med efter det här utspelet. De ska kalla sig för Gröna som i G.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *