RIX FM-kräldjuret ska stoppas upp (Flexbert inblandad)

Det var många år sedan kräldjuret satt vid rodret bland skivor och tejp på radiostationen. Nu är det slut på kalasandet. Efter att kanalen ville ha en fräschare ankare och bytt ut djuret mot diverse TV3-profiler har djuret begett sig till sina hemtrakter för att liv i skogen. Men det blev kortvarigt men nu ska kräldjuret få upprättelse. Efter fjolårets kritiserade slakt ska ödlelivet (som inte lever) ställas ut för turisthorderna.

Under det tidiga nittiotalet gjorde Radio RIX-kräldjuret succé som radiopratare. Stationen når ut till omkring 2000 unika lyssnare varje månad och siffran har drastiskt sjunkit. Då kanalen skulle locka en yngre publik forslades ödlorna ut och kräldjuret lämnades utan försörjning som så många andra ödlor (de ligger bara på klipphällen och solar kropparna dagarna i ända). Rix FM är en slapp reklamkanal och kräldjuret var med och satte den prägeln redan då, med sin tröga lättsinnlighet och känsla för dunk.

Efter ett kort inhopp på radions Banditkanal samt P4 Sjuhärad flyttades kräldjuret till skogen. Men skogstiden blev allt annat än fridfull. Kräldjuret förslavades av den högaktuella (reflexsäsongen är här) reflexmannen Flexbert som utsatte djuret för experiment. Flera vittnen talar om att reflexmannen tvångsmatade djuret med Mentos-karameller och sockerdricka för att sedan se djuret explosivt svälla upp.

Otäck, tyckte ingen, varken då eller nu.

Nu när RIX FM skall lägga ner sin djurverksamhet helt (officiellt är det en paus) har de fått ställas inför rätta. Domen blev att stoppa upp den tidigare maskoten för kanalen. Krälets skinn ska flås och träs runt en kräldjurslik papier-maché-modell och den ska sedan sprayas med sockerklet så den kan konserveras. Sedan ska den taxidermiutsatte taxen/krälet ställas ut för allmän beskådan på Nordiska museet.

Bäst uppstoppning just nu

Rix FM:s kanalchef berättar:

-Nordiska museet var de enda intresserade av vår före detta maskots balsamerade lik. De höjde budet ytterligare om vi skulle stoppa upp, vilket var planen från början. Flexbert höll ändå i sågarna.

Nordiska museet berättar vidare om utställningen:

-Djuret ska stå på biologiavdelningen i akvariet och spela Rix FM-låten.

*Förtydligande: rösten till kräldjuret gjordes av Adam Alsing och Flexbert var Gert Fylking i radioteatern.

LÄS MER:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *