BRAKANDE NYHETER: På den här förskolan kan kortväxt bli lucia

LÅGVATTENMÄRKE. Efter rundringning kan vi avslöja att Albatrossens förskola kan tänka sig att en småväxt människa agerar lucia vid årets luciafirande. Detta strider mot rådande ordning och riskerar att skapa förvirring hos åskådare, menar bedömare.  

Albatrossen har haft en lucia sedan flertalet år tillbaka, och samtliga har varit små. Och även i år kan Albatrossen få en liten lucia, något som vi är först med att rapporterat om.

I lördags inleddes nomineringsförfarandet. Personal ingår i juryn när förskolans lucia ska väljas. Men just vilka kan inte tillkännages av hänsyn till tidigare mutförsök. I reglerna för inbjudan till nomineringarna skriver juryn: ”Albatrossens lucia väljs utifrån utseende och sångröst.” Alltså är inte längd viktigt, enligt juryn.

Björne som är projektledare för Albatrossens luciasamling tydliggör att längd inte är viktigt för vem det är som kommer bli årets lucia.

– Ja. Det är så att säga inte nödvändigt att vara lång. Alla är välkomna och när det kommer till barn är det svårt att få en önskvärd längd. Vi får ta av det vi har och det är lite känsligt att klaga på ynglingars längd, brukar få ursinniga/vansinniga föräldrar på mig, säger Björne.

Att utseende spelar roll blir tydligt då juryn efterfrågar bilder på de nominerade. Dock nämns inte längd i reglerna. Men där var inte nymodigheterna färdiga, säger de varpå man blir lite skärrad. Även den levande eld flickan brukar bära på huvudet kan komma att ersättas av batteri. 

Vem som blir Albatrossens lucia 2018 offentliggörs på Karl XII-dagen den 30 november.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *