Alternativmedias bjässe Kuriosakuriren firar 1 år

STORT JUBILEUM. Kuriosakuriren föddes idag för exakt ett år sedan, kan man med ett kalendarie konstatera. Sprungen direkt ur hittepå-branchen och trollfabrikerna blev tidningen en uppstickare och klar favorit.

154 nyhetsartiklar, fyra teveföreställningar, sju intervjuer och 119 731 läsare senare är Kuriosakuriren störst i Sverige av sitt slag – alternativa kuriosa. Chefredaktör med redaktion tackar för uppmärksamheten och alla ilskna kommentarer. Vi ser fram emot ett år till av Kuriosakuriren innan vi lägger ner helt och hållet. Med 58 gilla-markeringar på Facebook och 454 robotar på Twitter har Kuriren erövrat internet och infiltrerat politiken. Heja heja!

Några höjdpunkter längds med tidslinjen följer här:
Affisch med tydligt budskap från hösten 2017.
 7 oktober 2017

Kuriosakuriren startar sin journalistiska verksamhet och blir en omedelbar succé.

10 oktober 2017

Betalväggen Kuriosakuriren Minus lanseras till allmänhetens stora jubel.

30 oktober 2017

Kuriosakuriren väljs in i Viralgranskarens varningslista (tidigare känd som Swedish Fake News Hall of Fame) på Metros webbsida med motiveringen: “Publicerar satiriskt och humoristiskt material. Har bland annat skrivit en artikel om att svenska försvarets nya vapen består av en stor plexiglas-vev som skjuter iväg bordtennisbollar”.

27 december 2017

Aftonbladets inrikespolitiska kommentator Lena Mellin gjorde ett uppmärksammat gästspel där hon, i en intervju, berättade om politik, snygga celebriteter samt lustgas.

12 mars 2018

Moderaternas Hanif Bali intervjuas i tidningen. Läs artikeln här: “Jag startade inte Moderaterna” – Hanif Bali (M) talar ut om missförståndet i stor intervju.

Kuriosakuriren kraschar till följd av att riksdagsmannen Bali delat artikeln på sitt Twitter, vilket ledde till överbelastning.

18 mars 2018

Moderaternas Hanif Bali avgår efter att ha intervjuats i på högerpopulistisk hatsajt (Kuriosakuriren).

Vårt boskap.

“Under ett helt år har vi gått från klarhet till klarhet!”

-Allan

6 augusti

Kuriosakuriren premiärsänder i TV för alla med digitalbox i Malmö. “KURIOSAKURIREN TV” sändes i Malmö Mediakanal, 20:30. Programmet gick under titeln “RÖTMÅNADSSPECIAL” samt under parollen “Glad rötmånad”.

Innan 9 september
Över 16 000 genomförde Kuriosakurirrens valkompass vilket är ett förtroende vi är glada för. Vi hoppas att vi lyckades infiltrera valutgången. 16 000 motsvarar till trots bara omkring 0,2% av väljarkåren
Konflikten ABF mot Kuriosakuriren lär fortsätta in på nästa år
9 september
Kuriosakurirens Valvaka sändes på webben med ett hundratal tittare. Dock inte på TV efter infekterad konflikt med Malmö Mediakanal angående värdegrunden.
20 september
Kuriosakuriren pikar i och med att ABF Huddinge skriver “ABF Huddinge står inte bakom någon av Kuriosakurirens artiklar” på Facebook. Detta efter en rad missförstånd. En ursäkt och blombud från Kuriosakuriren var ett plåster på det redan variga såret. Förlåt! 
7 oktober

Oktoberfest när alternativjournalistikens förste och bjässe firar ett helt år på tronen. Redaktionen ska nu få både äta och dricka samt få lite vila.

Hela redaktionen tackar och hälsar.