Snöbytta lurar tysktalande på miljoner

De håller på och slänger sina naturresurser på oss så det är lika bra det får smaka på medikamenten vi har här. Vi har saker här i Sverige vi ska visa upp och vara stolta över.

Snörullning och smålådor kan bli en vinning för vår del. Snöturismen, inte minst från alla varma länder i Afrika och Tyskland kan bli det, lovas det. Lådorna ska ha väggar, golv och tak, hör nu på friggebod, säger Birgit, samt fönster för att utlänningarna ska kunna se innehållet.

Älg är populärt bland tyskar och var lever de, undrar du? Ute i snön och i Orsa Björnpark. Älgsnö som älgar har parat sig i är en guldgruva (bildligt talat) och generera penningar. Det kan du räkna med. Älgskog, som det heter. Älgar som Sveriges stoltaste symbol och snön som den har parats i.

Snöbyttorna kan staplas i frysdiskarna och tar därför lite plats. Ta två så får du betala för det. Nu tror en hängiven läsare av Kuriosakuriren tro att journalist ska uppmana till snöförtäring men inte denna gång, sorgliga genomskådare. Tarmfloran mår blä av snö. Kaj sprutade en vecka efter snökonsumtionen och fick läggas in på uppvärmning.

Istället är det prydnaden och samlingsobjektet snöbytta som är att räkna med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *