Smaktest: Mjölk från antibiotikafeta kor ställs mot ekologiska handmjölkade frigående djur

KONSUMENTTEST. Kuriosakuriren lät panelen av mjölkkännare samt lekmän till glada nybörjare smaka på mjölk från olika kossors spenar. Detta för att faktagranska mejeriföretagens sjukliga påståenden om att mjölk från välmående djurs mjölk skulle smaka bättre. Det är dags att SYNA BREGOTTFABRIKSLOBBYN! 

Den “oberoende” testpanelen satt uppradade vid långbord med förbundna ögon (T-spriten var slut så ögonbindlar fick duga, sades det skojfriskt (MEN DET ÄR INGET MAN VITSAR OM!)) när det första kodjuret steg upp på rampen. En doft av kreatur och förväntan låg i luften när den inhyrda bonden drog fram en spena och pressade ur saften, rapporterar TT. Djuret såg ut att älska det, berättar en djurkännare vid universitet som tidigare gjort korrekta betraktelser.

Den första kon till mjölkning, inhyrd från Benelux-länderna, enorm av antibiotika och mediciner. Det andra kreaturet, helsvensk, renrasig, ekologiskt uppfödd, något tajtare i figuren. Vem tar priset?

Panelen sög av mjölken och antecknade sina betyg och lade i hemliga kuvert som lades i en urna som sedan av misstag grävdes ner av de dödgrävare som hade dykt upp bland åskådarna. De var ju inte inbjudna! Urnan grävdes upp igen och  resultatet visade entydigt att bara sex av nio experter lyckades pricka in rätt vätska till rätt djur. Alltså är slutsatsen att väta från djur dyrare i skötseln är bättre.

Men vi skall ändå syna mjölklobbyn som tvingar våra svagaste att hälla i sig ko-väta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *