Bernard vill tvångsmata diktator med pepparkakor

Den nordkoreanska krisen mellan Amerikas Förenta Stater och Nordkorea har nu pågått under en längre tid och nu vill även en svensk ge sig in i konflikten. “Jag vill bara hjälpa till och inte bråka med de stora grabbarna. 

En fredsälskande svensk, Bernard, 65, vill lösa den diplomatiska krisen mellan Nordkorea och Amerikas Förenta Stater och har en egendomlig strategi. Han vill nämligen skicka en påse ifylld pepparkakor till den Nordkoreanska ledaren Kim Jong Un.

Känd för sina kontroversiella uttalanden

-Stackars grabben måste bli lite snällare, va? Han är inte elak utan jag tror Kim Jong bara vill ha lite fika från sina bröder här i Sverige, skrockar Bernard när vi på Kuriosakuriren träffade honom. Han är känd i Göteborgstrakten där han har uppnått en viss popularitet efter flera lyckade protestaktioner, bland annat då han förra främjade medvetenheten kring farorna med ishalka genom att hälla ett tjugotal hinkar vatten på bilvägarna vid decembers början.

-Jag vill bara verka för något gott, så jag begriper inte folks upprördhet.

“Vill trösta och hjälpa”

Hur han ställer sig till den aktuella konflikten mellan Trumps USA och Jong Uns Nordkorea gör han ingen större hemlighet av.

-USA  trycker för hårt på stackars Kim som nästan börjar gråta. Man vill göra något för att trösta lilla raketfantasten, va? Min hustru var i den södra delen av Koreahalvön på åttiotalet så jag vet ungefär hur det är där. De små filurerna behöver fan min hjälp, berättar han.

Misslyckades – försöker på nytt
Pepparkaksdegen kom aldrig fram till målet, Nordkorea.

Bernards första idé var att skicka över en färdig pepparkaksdeg till Pyongyang men då lyckades degklumpen inte ta sig igenom den första tullkontrollen i Köpenhamn.

-De små tullpajasarna misstänkte mig för dvärgsmuggling, eller något. Degen som låg mosad i en plastpåse kom knappt ut ur landet men efter det nederlaget tog jag nya tag.

-Jag gräddade degen i små svampformar i mikrovågsugnen och gjorde ett nytt försök att skicka pepparkakorna till Nordkorea. Han har märkt påsen med namn på ledaren och instruktioner på hur förtäring av bakverket idkas på tre språk, engelska, tyska och kinesiska, för säkerhets skull.

Vad som nu väntar Bernard är en tids spänd väntan på svar från den slutna diktaturen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *